A Twitter CEO-ja szerint a bitcoin a készpénz végét hozhatja el

Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja a Quartznak adott interjút, melyben a pénzpiac jövőjéről, a Facebook stabilcoinjáról és a bitcoinról is beszélt.

A QZ magazin Londonban kapta el egy interjúra Jack Dorsey-t, mely a ma már 350 millió felhasználó maga mögött tudó Twitter mellett a Square mobilfizetési applikáció vezetője is.

Dorsey elmondta, hogy a blokklánc technológia és a kriptopénzek egyre növekvő elfogadottságnak örvendenek világszerte. A Twitter CEO-ja szerint szükséges egy globális pénznek kialakulnia, most, hogy már minden az interneten zajlik.

Én úgy látom, hogy ahogy az egyes államoknak van saját pénznemük, úgy idővel ki fog alakulni az internet saját pénze is. És nincs olyan szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni.

Az internet saját pénzével pedig a vállalatok sokkal gyorsabban tudnak majd reagálni a felhasználók igényeire és több embert is tudnak majd elérni. Ezzel pedig sokkal széleskörűbb innováció tud létrejönni, mely egyre több ember számára teszi lehetővé majd a technológia használatát.

Megszűnnek a határok és teljesen átalakul a képünk arról, amit globális piacokról gondoltunk.

Dorsey elmondta, hogy neki sincs több információja a Facebook coinról, mint amennyit az újságokban olvas. Véleménye szerint azonban nem jó, ha egy kézben, központosítva bocsátanak ki egy államhatárokon átnyúló internetes pénzt.

Mint ahogy az internetet, a hozzá kapcsolódó fizetési eszközt sem szabadna szabályoznia egyetlen privát félnek sem.

Ebből pedig egyenesen következik, hogy Dorsey igen elismerően gondolkodik a bitcoinról.

Még nem láttam sohasem ehhez hasonló eszközt, mely a pénzt fogalmát ennyi oldalról tudja megkérdőjelezni és megreformálni. Először is szerintem egy nagyon jó márka a bitcoin. Másrészt pedig mindmáig feddhetetlen az alap koncepciója: a közjót szolgálja. Végezetül pedig a defláció miatt megtakarításra ösztönöz a költés helyett, mely a jelenlegi fogyasztói társadalomban különösen kívánatos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük