Hogyan hatott a héten a bitcoin árfolyam növekedés és korrekció a többi kriptopénzre?

Tulajdonképpen többé kevésbé hónapok óta tart a bitcoin árfolyam növekedés. Hétről hétre arról tudunk beszámolni, hogy újabb és újabb csúcsokat hódít meg a bitcoin és töretlenül halad felfelé. A hét elején már súrolta a 3000 dollárt is egy bitcoin ára. Ezzel egy időben a többi kriptopénz ára is folyamatos emelkedésben van. A hétfő hajnali korrekció azonban eltérően hatott a többi kriptopénz piacára.

Megállíthatatlan bitcoin árfolyam növekedés?

Hétfő hajnalban ismét csúcsok csúcsára tört a bitcoin árfolyama. Június 11-éről 12-ére virradó éjszaka a legnépszerűbb kriptopénz árfolyama a 3000 dolláros szintet ostromolta. Korábban múlt héten kedden az árfolyam már egyszer 2940 dollárig tudott emelkedni, itt azonban átmenetileg megtorpant az emelkedés és 2600 dollárig esett vissza a bitcoin ára.

Bitcoin árfolyam növekedés és korrekció

Innen kezdődött el ismét a bitcoin árfolyam növekedés, mely ezúttal a 3000 dolláros szintig jutott. Azonban egyelőre túl erős ellenállásba ütközött 3000 dollárnál az árfolyam, mert többszöri kísérlet után sem tudott e fölé a szint fölé emelkedni a bitcoin. Így várható volt, hogy átmeneti korrekció fog fellépni, ami meg is történt. A szokásos erős volatilitás és forgalom mellett 2460 dollárig esett vissza bitcoin ára pár óra alatt. A korrekció óta, jelenleg 2700 dollárig erősödött vissza az árfolyam. Az is előfordulhat, hogy ismét megpróbálkozik a 3000 dolláros szint áttörésével a bitcoin a közel jövőben. Azonban mivel nem tudott hétfő óta 2850 dollár fölé emelkedni egyszer sem az árfolyam, a további eséssel is lehet számolni.

Altcoinokat is magával ragadta a piac

A bitcoin árfolyam növekedés jellemzően kihat a legtöbb altcoinra is, azonban a szinkronmozgás nem minden kriptopénz esetében áll fenn.

Monero árfolyam

A hétfői 20%-os esés több altcoint is magával ragadott. A monero ára 60 dollárnál tetőzött, mikor hétfő hajnalban utolérte a bitcoin piacán tapasztalt eladási hullám és végül 46 dollárról pattant vissza az árfolyam. De megérezte a gyengülés hullámát a litecoin és a NEM coin is. Mindkét altcoin jelentősen vesztett az értékéből, bár nem olyan markánsan, mint a monero. Sőt, a NEM coin azóta már le is dolgozta a gyorsan felhalmozott veszteségét.

Zcash árfolyam

Vannak azonban olyan altcoinok is, melyek árfolyama éppen ellentétesen mozgott a bitcoinhoz képest. Az ethereum piacán például nem érződött az eladói nyomás hétfőn jelentősen. Bár itt is sor került a korrekcióra, a visszapattanás után az emelkedés szinte töretlennek mondható az elmúlt hét napban. Az ethereum népszerűsége napról napra nő, már 386 dollárt kérnek ugyanazért etherért cserébe, mely egy héttel ezelőtt 262 dollárba került. Hasonló törénik a zcash piacán is, ahol 287 dollárról 408 dollárra drágult az altcoin egyetlen hét alatt.

Szárnyall az ethereum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.