A kriptopénz árfolyamok újabb csúcsokat hagynak maguk után

Az elmúlt hét nagyon pozitívan alakult a kriptopénzek piacán. Szinte minden altcoin ára emelkedett, miközben folyamatosan nő a kereskedési forgalom a digitális pénzpiacon. Az árfolyamok újabb csúcsokat hagynak maguk után.

Újabb és újabb csúcsokat dönt a bitcoin árfolyam is

Miután a múlt héten a bitcoin árfolyama meghaladta a korábbi maximum értékeket, megállíthatatlanul tör tovább felfelé. Jelenleg már 1700 dollár felett zajlik a kereskedés.

Hétfőn kisebb korrekcióra került sor, az árfolyam azonban erős támaszra talált 1550 dollár környékén és innen vissza is pattant a bitcoin ára. További korrekciók is elképzelhetőek, hiszen extrém magas árfolyamon zajlik a kereskedés. Ráadasul a forgalom is jelentős mértékben növekszik napról napra, amely tovább emeli a keresletet a bitcoin piacán, növelve ezzel a volatilitás esélyét.
Újabb csúcsokat dönt a bitcoin

Hektikus napokon van túl az ethereum

Az ethereum árfolyama tulajdonképpen március óta folyamatos emelkedésben van. Az első körben 50 dollárig erősödött az árfolyam, innen azonban hetekig nem tudott kitörni. A mostani kriptopénz láz azonban az ethereumot is utolérte, újabb és újabb csúcsokat döntögetve halad felfelé az árfolyam. A múlt héten egészen 100 dolláig emelkedett az ethereum ára, azonban hétfő óta fokozatosan csorog lefelé az árfolyam.
Az ethereum kicsit megtorpant

A litecoin megállíthatatlan

Ismét régi fényében tündököl a litecoin is. A héten az árfolyam tovább emelkedett, elhagyva a korábbi mindenkori maximum 30 dollárt. Ma már 35 dolláron folyik a kereskedés és várhatóan tovább is fog még emelkedni a litecoin ára.

A masszív vételi nyomás mögött az áll, hogy a SegWit hivatalosan is elfogadottá vált a litecoin blokkláncon. A frissítés révén gyorsabb átutalások lesznek elérhetőek, mely nagyobb keresletet is generál majd az altcoin iránt.

Megállíthatatlan a litecoin

A kisebb altcoinok is erősödnek

A kisebb piaci kapitalizációjú altcoinok között, az utóbbi két hétben a gnosis árfolyama emelkedett jelentős mértékben. A gnosis egy olyan platform kriptovalutája, melyen bármely esemény előrejelzésére saját piacot lehet építeni. Az ethereum alapú érme elsődleges kriptopénz kibocsátása április elején zajlott.

A kezdeti 50 dollárról az árfolyam mára már 100 dollárig emelkedett, köszönhetően annak, hogy először a Poliniex múlt héten, majd a Kraken ezen a héten vette fel a kereskedhető altcoinok közé a gnosist. A hír azért meglepő, mert a Poloniex pár hete pont azzal törte le a kisebb altcoinokkal kereskedők kedvét, hogy 17 érmét vezetett ki a piacáról május elejével. De úgy tűnik, nem mondtak le teljesen az altcoin kereskedelemről, hiszen ezek szerint újabb altcoinokat is felvesznek majd a jövőben is a termékpalettára.

Gnosis a feltörekvő altcoin