Már a Bitcoin SV-vel is próbálkoznak a csalók az Instán

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Igen kellemetlen tud lenni, ha egy csaló rossz embernél próbálkozik. A Twitteren szedték szét ízekre egy kezdő csaló próbálkozását.

Calvin Ayre, a CoinGeek.com alapítója és a Bitcoin SV pártfogoltja nevében kérnek pénzt bitcoin satoshi vision (BSV) “befektetésre” csalók az Instán, mint az kiderült egy igencsak béna kísérletből, amit Ayre egyik kollégája fedett fel a Twitteren.

A nevéről elnevezett CalvinAyre.com főszerkesztőjét találta be a napokban egy csaló az Instán. Bill Beatty olyan “szerencsés” volt, hogy c_ayre_ néven az “igazi” Calvin Ayre lépett vele kapcsolatba az Instagramon. A csaló persze pechjére nem tudta kivel beszél, Bill ugyanis több, mint 10 éve ismeri Ayre-t, így már a kezdeti small talk is furának tűnt neki, hogy miért is beszélgetnek most Glasgow időjárásáról jó barátjával.

Azonban amikor a csaló felvezette a kriptopénz bányászati lehetőséget, amiből Bill meggazdagodhat, már rögtön tudta, miről is van szó itt valójában. Csaló ugyanis pár mondat után rá is tért a lényegre, azaz, hogy egy kisebb összeget kéne elutalnia Billnek azért cserébe, hogy a folyamatos bányászhozamból részesedést kapjon. A befektetéssel 1 BSV-t garantáltak volna neki naponta.

Kihasználva a lehetőséget a poénra, Bill még alkudni is próbált, azzal, hogy a 10%-os hozam helyett szeretett volna 15%-ot kérni. De úgy tűnik elég kezdő csalóval volt dolga, aki még a saját piramisjátékát sem értette, mert az nem vette az adást, és nem emelte meg a (valóságban nem is létező) hozamot. És itt sajnos véget is ért a beszélgetés, Bill jelentette a profilt az Instának, ami aztán gyorsan blokkolva is lett.

Hogy mi a tanulság? Nincs garantált hozamú kripto bányász befektetés és a nagy befektetések nem az Instán köttetnek. Se a Facebookon. De a csaló szempontjából is tanulságos volt a helyzet, ugyanis nem árt tisztában lenni azzal, hogy éppen kit is akar átverni az ember, különben könnyen pofára eshet.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.