Egyre népszerűbb a Bitcoin SV – már többen tranzaktálnak vele, mint a bitcoinnal – WTF?!

Ki gondolta volna, hogy pár hónap alatt ide jutunk, hogy nagyobb forgalmat bonyolít le a Bitcoin SV hálózata, mint a bitcoin? Persze azért nem árt ha a számok mögé is nézünk.

A Coingeek – köztudottan Bitcoin SV párti híroldal – számolt be a teljesítményről egy Twitter posztra hivatkozva. Összesen 290 646 tranzakciót teljesítettek a BSV hálózatán 24 óra leforgása alatt, míg a BTC hálózaton keresztül csak 288 028 tranzakció folyt keresztül október 6-án. A bitinfocharts adatait nézve a Bitcoin Satoshi Vision (BSV) a harmadik legtöbbet használt blokklánc hálózat a Ripple és az Ethereum után.

Bitinfo Bitcoin SV

Bár valóban a tranzakciószámot tekintve leelőzte a Bitcoin Satoshi Vision a Bitcoint azonban érdemes megnézni a forgalom összértékét is. A bitcoin hálózaton keresztül ugyanis 24 óra alatt 3.7 milliárd dollár ment keresztül, addig a Bitcoin SV hálózatán keresztül mindössze 9.7 millió dollárt folyt keresztül, ami azért jelentős különbség.

Jobban belemerülve a számokba az is kiderül, hogy az átlagos Bitcoin SV tranzakció 51 dollár körül van, a medián pedig 0.31 dollár. Ez utóbbi kis összegű átutalást a bitcoin hálózatán keresztül jelenleg nehéz elérni a magasabb tranzakciós díjak miatt, erre inkább a lightning hálózatát lesz érdemes használni a jövőben.

Úgy látszik a Bitcoin SV csapat már arra szorul, hogy bármi áron felhívja a figyelmet magára, Craig Wright bitcoin koppintását már kivezették a legnagyobb tőzsdékről is az elmúlt hónapokban. A bitcoin SV zűrzavaros történetéről itt olvashattok még cikkeket a BitcoinBázison.