A politikai helyzetből kiábrándultak számára a Bitcoin hozhat változást

Egyre nő a Bitcoin szerepe a politikában, ahogyan Donald Trump is a kriptovalutában rejlő lehetőségeket pedzegeti. Az iparág az idei amerikai elnökválasztás fő témájává vált, és a Bitcoin jelentős változást hozhat azok számára, akik kiábrándultak a jelen politikai helyzetből, jegyezte meg Raphael Zagury, a Swan Bitcoin befektetési platform igazgatója.

„Azzal kezdődött, hogy a szenátorok elkezdtek beszélni a Bitcoinról. Aztán egyre többen csatlakoztak. Most pedig itt van Trump, akinek pozitív megjegyzései még bennünket is meglepett, annak ellenére, hogy régóta bitcoinnal foglalkozunk”jelentette ki. Kezdetben ugyanis elég valószínűtlennek tartották, hogy a Bitcoin az elnökválasztási vitákon szóba kerüljön. A dolgok azonban megváltoztak, különösen akkor, amikor jóváhagyták a Bitcoin ETF-eket az Egyesült Államokban. A hab a tortán pedig az a hír volt, miszerint az amerikai tőzsdefelügyelet szintén jóváhagyhatja az azonnali Ethereum ETF kereskedéséhez szükséges dokumentumokat.

Kapcsolódó: Az Ethereum ETF kereskedés után tovább eshet az eszköz árfolyama

Változnak az idők, vele változnak a politikusok is

A Biden-kormányzat mindezidáig ellenséges álláspontot képviselt a Bitcoin és a kriptovaluták iparága iránt. Május végén például megvétózta azt a törvényt, amely lehetővé tette volna a szigorúan szabályozott pénzintézetek számára, hogy Bitcoin és kriptovaluták letétkezelését végezzék. Érdekes fordulópont tehát az, hogy az Egyesült Államok kongresszusi képviselője, Ro Khanna, július elejére Washingtonba szervez egy Bitcoin és blockchain kerekasztal-beszélgetést. A cél az, hogy a Bitcoin és a blokklánc innovációk megtartására egy egységes stratégiát dolgozzanak ki. Biden ugyanis, látva Trump kampányát, már enyhítené az iparág ellen érzett ellenszenvét. Tudniillik, hogy a volt amerikai elnök ígéretett tett arra, hogy mind beföldön, mind külföldön támogatni fogja a szektor érdekeit, és még a bitcoin bányászoknak is üdvözletét küldte. Ez az új helyzet tehát különösen vonzó lehet azok számára, akik kiábrándultak a hagyományos politikai megoldásokból, és valami radikálisan újban látják a változás lehetőségét.

Ami pedig azt illeti, a politikai tájkép ezen átalakulása a kriptovaluták körül nem korlátozódik az Egyesült Államokra. Globálisan is megfigyelhető, hogy egyre több ország politikusai és döntéshozói kezdik felismerni a blokklánc technológia és a digitális valuták potenciálját.