Bitcoin tetoválás: kriptovaluta a bitcoin nagykövetek karján

Egyre többen döntenek úgy a kriptovaluta közösségben, hogy kifejezik hűségüket a digitális valuta iránt és magukra tetoválnak egy logót vagy más ismertetőt, ami határozottan azt mutatja, hosszú távon megbíznak a digitális valutában. 

Mint tudjuk, a kriptopénz világában azon gyakorlatok és protokollok, amelyeket a felhasználók védelme érdekében alkalmaznak kiemelt fontosságúak. A szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy akár az egyszerű bitcoin tetoválások, mint a bitcoin logó, többek között azzal a veszéllyel fenyegetnek, hogy a tetoválást viselők identitása, ezáltal személyes adatai is sokkal könnyebben kiszivároghatnak és egyértelmű jelzést adhat a hackerek számára, hogy az adott személy akár komolyabb összegeket is tarthat kriptovalutában. 

Vannak akik árnyaltabban állnak a kérdéshez, és olyan tetoválást készítenek, amelyek komplexebb formulákat ábrázolnak, mint például a bitcoin kínálatának képletét. A tetoválás valódi jelentését így csak azok fogják érteni, akik ebben a körben mozognak. 

Nem mindenki áll ilyen szigorúan a dologhoz, az interneten már most számos olyan tetoválással találkozunk, amelyek laikusok számára is egyértelműen jelzik, hogy a viselője bizony rendelkezik kriptomegtakarításokkal és töretlenül hisz a kriptovaluták jövőjében. 

“Olyan ez, mint egy jelkép, amely megmutatja, hogy részesei vagyunk egy “kalóz” közösségnek, akik maguk mögött akarják hagyni a hagyományos pénzügyi rendszert, és meg vagyunk győződve arról, hogy meg fogjuk változtatni a világot” 

mondja egy olasz pár, Rikki és Laura, akiknek saját bitcoin podcastjuk is van. 

Bukás estén nagy gáz van

Mike Novogratz milliárdos Terra (LUNA) tetoválása jogosan veti fel a kérdést, hogy mi történik akkor, ha egy kriptovaluta értéke nullára fut? A tetoválás a karján maradt, de a LUNA bebukott, alkotóját, Do Kwon-t pedig akár börtönbüntetés is fenyegeti. Szerencsére Novogratz azt állítja, hogy tanult az esetből, és megértette, hogy a befektetés “alázatot igényel”.

Abban az esetben, ha a bitcoin a LUNA-hoz hasonló sorsra jut, akkor egy nagyszerű emlékeztető lesz, ha pedig az ellenkezője következik be, akkor egy olyan jelképpé válik számomra, amelyre hihetetlenül büszke leszek” – mondja Erik Dale a Kongerik.et alapítója.

Nem új keletű az, hogy egy híresség, rapper vagy éppen egy márkanagykövet dollár jelet tetovál a karjára vagy a hátára, ez a trend úgy tűnik a kriptovaluták nagyköveteinek is egy járható út, amellyel kifejezik bizalmukat és hűségüket a decentralizált rendszer és a kriptovaluták iránt.