A bitcoin történelmi csúcsot ért el az euróval szemben

A bitcoin március 4-én történelmi csúcsot ért el az euróval szemben, miután először lépte át a 60 ezer eurós szintet.

Miközben a legnagyobb kriptovaluta mindössze pár ezer dollárral van a 2021-es történelmi csúcstól, a TradingView adatai szerint a BTC BTC Price BTC Price magyar idő szerint reggel 9:30-kor 60 393 eurós árfolyamot ért el, a cikk írásakor pedig 61 347 eurón kereskedik, ami éves szinten közel 60%-os emelkedést jelent.

A bitcoin emellett idén új csúcsokat döntött több fiat valutával szemben is, köztük a kínai jüannal, a világ legnagyobb piaci kapitalizációjú fiat valutájával szemben. A korábbi csúcs ugyanis 414 ezer jüan volt, jelenleg pedig 1 BTC 479 075 jüant ér.

Egyébként Balaji Srinivasan angyalbefektető és a Coinbase korábbi pénzügyi vezetője szerint az érme február 28-tól több mint 30 országban lépte át az eddigi csúcsokat, köztük Kínában, Indiában, Japánban, Dél-Koreában és Argentínában.

Bitcoin euró

Ezekkel a valutákkal szemben kell még új csúcsot elérnie a BTC-nek

Annak ellenére, hogy hétfő este a bitcoin 67 457 dolláros árfolyamot ért el, a kriptopénznek még néhány fiat valutával, köztük az amerikai dollárral, a brit fonttal, a svájci frankkal, a brazil reállal és a mexikói pesóval szemben új csúcsokat kell döntenie.

A River Intelligence marketingvezetője, Sam Wouters szerint a mexikói peso jelenti a legnehezebb célpontot a BTC számára. A Xe.com adatai szerint az érme jelenleg 1,1 millió pesón kereskedik, ami körülbelül 24%-os csökkenést jelent a 2021 novemberében elért korábbi, nagyjából 1,4 millió pesós csúcshoz képest.

Bitcoin euró

Ennek ellenére a bitcoin több fiat valutában is történelmi csúcsokat döntött az elmúlt időszakban, miután 2024. január 11-én elindult a spot ETF-ek bevezetése az Egyesült Államokban, ami tovább növelte az érme népszerűségét.