Svájci frank alapú stabilcoint fejleszt a SIX tőzsde

A SIX egy svájci frank alapú saját stabilcoin fejlesztésén dolgozik. Az állítások szerint a 100%-ban fiatpénzzel fedezett token célja, hogy segítségével gyorsan lehessen tranzakciókat lebonyolítani a SIX Digital Exchange (SDX) digitális eszköztőzsdén.

A CoinDesknek e-mailben a SIX szóvivője annyit közölt, hogy megerősítette, egy svájci frank fedezetű stabilcoinon dolgoznak.

Arra még nincs válasz, hogy a SIX privát kibocsátású, belső használatra tervezett stabilcoint fejleszt (mint ahogy a JP Morgan) vagy pedig publikus Tether típusút.

Ha privát lesz, akkor az SDX digitális eszköztőzsdén mint fiat fedezetű token segítheti az atomcseréjét a tokenizált értékpapíroknak és más blokklánc eszközökét.

Mindenesetre már most leszűrhető, hogy Európában a svájci tőzsde korai adoptálóként fog tündökölni a tokenizált eszköztőzsde kategóriában mivel már több, stratégiáját megerősítő lépést is tett.

Múlt év júliusban jelentette be a SIX, hogy az SDX már 2019 nyarán elindulhat, ahol tokenizált részvényekkel, kötvényekkel és más fizikai befektetési eszközökkel, mint műtárgyakkal és ingatlanokkal lehetne majd kereskedni. Az SDX egyben az értékpapír token kibocsátás (STO) is aktív, a tőzsde elnöke nem vetette el, hogy akár maguk is STO útján biztosítanának többletforrást.

A svájciak aktivitása szerencsére jó hatással van a régió más értékpapír tőzsdéire is. A Frankfurt Stock Exchange, a Deutsche Börse például a Swisscom a tokenizáció elterjesztésén dolgozik Svájcban.

A Börse Stuttgart szintén a kriptokereskedelem és a tokenizálás felé kacsintgat, pár hónapja tette elérhetővé Bison nevű cryptotrading applikációját.

Egy másik kapcsolódó friss hír, hogy az orosz központi elszámolóház Svájcban indítja el D3 néven a blokklánc platformját és kriptovaluta főkönyvét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük