A csudába a regisztrációval! A Coinmixeden anélkül is tudsz kriptopénzeket vásárolni

Bitcoin és blokklánc – a 21. század technológiai, gazdasági és pénzügyi fejlődésének két alapköve. A mai vezető piaci szereplők mind egy dologra esküsznek, bármilyen iparról is legyen szó: a sikerhez ’diszrupció’ (felforgatás) kell – azaz alapjában kell megváltoztatni a begyepesedett stratégiákat és tradíciókat, hogy végre kiszakadhassunk a folyamatosan megismételt problémák közül. A bitcoin garantáltan felkavarja az emberek életét – és a túlnyomó többség egyszerűen soha sem térne vissza a kriptó előtti időkhöz. Most nézzük meg, hogy foghatunk hozzá ehhez a Coinmixed segítségével. Méghozzá regisztráció nélkül!

Hogyan vágjunk bele a bitcoin vásárlásba, befektetésbe egyszerűen?

Aki teljesen új a bitcoin és a kriptovaluták világában, az első látásra valószínűleg azt sem tudja, hogy mihez is fogjon: hol kellene ezt mégis elkezdeni? Ássuk bele magunkat a bitcoin történelmébe, vagy nézzünk meg valami oktatóvideót YouTube-on? Esetleg olvassuk el az összes szuperizgalmas cikket a BitcoinBázison egy éjszaka alatt a bitcoin 101 cikkektől kezdve a Mars-kolónia bitcoin használati szokásait taglaló posztokig?

Vagy akár elkezdhetjük egy még egyszerűbb helyen: pontosan itt. Természetesen, aki tudja, hogy komolyan akar foglalkozni a kriptovalutákkal, legyen az kereskedelem vagy befektetés miatt, annak előbb-utóbb végig kell az összes fentebb említett lépésen mennie.

De honnan tudná az ember, hogy ez tényleg neki való-e? Hogy nem csak fellángolás, hanem kitartó érdeklődés? A legegyszerűbb megoldás az, ha először csak a lábát mártja bele a vízbe az ember. A puding próbája az evés, ahogy az élet semelyik más területén nem rohanunk bele fontos döntésekbe. Nem az első, az utcán random módon velünk szembe jövő embert visszük az oltárhoz. Néhány randira azért mindenki elmegy mielőtt féltérdre ereszkedik.

És mielőtt teljesen elvesztem az irányítást az allegóriám felett, egy utolsó kérdést hadd tegyek fel: hogy viszi el az ember randizni a bitcoint? Először is meg kell ismerkedni vele valahogy, ahhoz pedig muszáj venni belőle egy kicsit. De ne aggódjunk, ezt még elköteleződés és mindenféle regisztráció nélkül fogjuk először megtenni, hogy végre saját példánkon is megtapasztalhassuk, amiről már annyian áradoztak nekünk előtte.

Hol próbálhatjuk ki a bitcoin és egyéb kriptovaluta vásárlást elköteleződés nélkül?

Bár a bitcoin kezdeti éveiben keményen harcolt a „bűnözők pénze” hírnevének leküzdésén, a bitcoin vásárlást egyáltalán ne úgy képzeljük el, mint egy sötét utcában lebonyolított, kétes kinézetű serkentőanyagok tranzakcióját. A bitcoin mára teljesen legitim és biztonságos adás-vételi folyamatot alakított ki, és nagyobb összegek mozgatásához minden esetben tudnunk kell bizonyítani személyi adataink validitását.

És bár a legtöbb kriptovaluta váltó próbálja a lehető legegyszerűbb és legfelhasználóbarátabb módon kialakítani a regisztrációs folyamatát, még így is mindig több adatot és időt igényel a feliratkozás, mint egy Facebook fiók felállítása. (Már ha egyáltalán merünk még személyes adatot megadni a Facebooknak.)

Azonban most van egy új lehetősége is a kedves érdeklődő közönségnek. Már regisztráció nélkül, egyszerűen is kipróbálhatjuk, hogy pontosan hogyan zajlik a bitcoin és kriptovaluta vásárlások folyamata.

A Coinmixed kriptovaluta váltó, amely a bitcoin mellett számos más kriptovaluta vásárlását és eladását is támogatja mind forintért, mind euróért, az egyik vezető váltó Magyarországon. Most pedig azok felé is nyitnak, akik első alkalommal csak egyszerűen és gyorsan szeretnék kipróbálni, milyen érzés bitcoin tulajdonosnak lenni.

Nézzük is meg hogyan zajlik a folyamat!

Hogy vásárolhatunk egyszerűen, regisztráció nélkül bitcoin és egyéb kriptovalutákat a Coinmixed.eu-n?

Az alábbi linkre kattintva azonnal a megfelelő oldalra jutunk, és rögtön bele is vághatunk az új kriptós kalandunkba:

Bitcoin vásárlás egyszerűen, regisztráció nélkül

Ahogy a fenti képen is láthatjuk, automatikusan a minimális, 20 ezer forint értékű bitcoin vétele van beállítva, hogy ezzel is segítsék az egyszerű vásárlást. Amennyiben ennyit szeretnénk befektetni első alkalommal, nincs más dolgunk, mint bepötyögni a saját email címünket a megfelelő téglalapba. Ha valaki emelni szeretné a vásárlásának összegét, csak írjuk át a kívánt számra. Azonban ne felejtsük el, hogy regisztráció nélkül csak 90 ezres határig tolhatjuk fel ezt.

Bitcoin vásárlás egyszerűen, regisztráció nélkül

A Tovább gombra kattintva már el is érkezünk egy rövid nyilatkozat részhez. Itt olvassuk el a bepipálandó négyzeteket. Ezek főként azzal foglalkoznak, hogy tényleg saját akaratunkból vásárlunk, és nem azért, mert valaki géppisztolyt tart a fejünkhöz. (Reméljük olvasóink közül csak kevesen kerültek az utóbbi helyzetbe). A nevünk megadása után (aminek egyeznie kell a bankszámlánkon megadott névvel), megint csak ugorjunk a Tovább gombra.

Bitcoin vásárlás egyszerűen, regisztráció nélkül

Itt a telefonszámunk megadása következik. Ez már standard folyamattá alakult az internetes vásárlások körében, így mi sem fogjuk most túlmagyarázni ennek okát. Ajánlott tényleg saját számunkat megadni, mert ha a biztonsági kódunkat egy ismeretlen telefonjára küldözgetjük, az hosszú távon nem feltétlenül kifizetődő stratégia.

Bitcoin tárcák vs regisztráció

Ezután azonban jön egy igazán érdekes rész: a bitcoin (BTC) címünk megadása.

Itt sokan feltehetik a kérdést: miért kell megadnunk a BTC címünket, ha az oldal azt állítja, hogy saját tárcánk lesz a Coinmixed-nél? Miért nem lehet arra küldeni? Most csináljak magamnak egy tárcát? És amúgy is – azt hogy kell?

Nyugalom, nyugalom: a Coinmixed tényleg biztosít saját tárcát ügyfeleiknek. Ez azonban logikusan már csak a profilunkból elérhető, így amennyiben regisztráció nélkül szeretnénk vásárolni, muszáj lesz mi maguknak biztosítani a tárcát.

Ezt viszonylag könnyen megtehetjük olyan erre szakosodott alkalmazásokon, mint például a Green Wallet, az Exodus vagy a Trust Wallet. Simán csak töltsd le az egyiket, kövesd az utasításokat, és persze jól mentsd el a privát kulcsodat és a visszaállító jelszavaidat.

A BTC tárcánk címének beillesztésével, azonban már hamar túl is léphetünk ezen, és utolsó lépésként már csak a konkrét fizetés vár ránk. (Erről biztonsági okokból nem teszünk ki képet, de a teljes folyamat garantáltan magától értetődő.)

A Coinmixed előnyei

A Coinmixed amellett, hogy a régióban már jól ismert, megbízható váltóként alapozta meg hírnevét, számos olyan előnyt is biztosít, ami felkeltheti a kezdő kriptós érdeklődését.

Semmiféle rejtett költséggel nem dolgoznak, amit látunk, azt kapjuk pontosan. A váltási díjak is felhasználóbarát, 3,5%-os tranzakciós árral dolgoznak, melyből fedezik a tranzakció lebonyolításának költségeit.

Ahogy azt már korábban említettük, saját biztonságos tárcát is ajánlanak regisztrált ügyfeleiknek a bitcoin és egyéb kriptók egyszerű és biztonságos tárolásához. A regisztrációs útmutatójukról itt olvashatnak azok, akik inkább azt preferálják a befektetésük elkezdéséhez.

Ráadásul a Coinmixed most már nem csak forintért és euróért biztosít kriptovaluta vásárlási lehetőséget: már a legismertebb stabilcoinnal, az USDC-vel is fizethetünk kriptó tranzakcióinkért! Az érdeklődők az USDC-ről itt olvashatnak további részleteket.

Összességében

A regisztráció nélküli bitcoin vásárlás egyértelműen olyan új funkciója a Coinmixed váltónak, amelyre van kereslet – az egyszerű, elköteleződéstől mentes bitcoin vásárlás határozott előnyökkel jár. Tökéletes lehetőség arra, hogy a gyakorlatban is láthassuk, pontosan hogyan is működik a bitcoin, és hogyan tudunk hozzá jutni ehhez a nemes kriptovalutához.

De azért egy utolsó figyelmeztetést még hadd biggyesszek ide: aki egyszer elkezdi a bitcoin kereskedést, az nehezen hagyja abba. FOMO így, FOMO úgy, de egy biztos: a pénz forradalma garantáltan az a hely, amit ha kihagyunk, akkor lemaradunk. Dönts okosan.