Önmaguk halvány árnyékai az altcoinok a Bitcoinhoz képest

Úgy tűnik a Bitcoin újra emelkedő pályára állt, de képes lesz-e magával húzni az altcoinokat? Alex Krüger elemző szerint kizárt.

A Bitcoin, a király

A hét elején Alex Krüger közgazdász és kriptoelemző a Twitteren osztotta meg, hogy szerinte a legtöbb altcoin nem követi a Bitcoin emelkedését, és a profitvárakozás sem kedvező.

A legtöbb altcoin nem követi le a Bitcoin emelkedését, és a profitvárakozás sem kedvező. Az altcoinok következetesen alulteljesítenek a Bitcoinnal szemben ha esik a piac, és csak nagyon ritkán érnek el jobb eredményeket a Bitcoinnál még kedvező piaci körülmények esetén is.” – Twitter@krugermacro

A február-április közötti időszakban az altcoinok kiemelkedően teljesítettek, némelyik 300-500%-ot is emelkedett. Ezt az időszakot leszámítva azonban az altcoinok alulmúlták a Bitcoin teljesítményét.

Azt altcoin vs. Bitcoin egyértelműen a Bitcoin javára dől el, de még az altcoin vs. fiat pénzek közötti összehasonlításban is vannak sötét napok, amikor az altcoinok alulteljesítettek.

Krüger megállapításait a Coin Metric weboldalon megjelent múlt heti elemzés is alátámasztja. Az adatok azt mutatják, hogy a júliusi időszakban azt altcoinok többsége 40%-ot esett, míg a Bitcoin árfolyama csak 2%-kal volt lejjebb. Nagyon rosszul teljesített az EOS (-44%), Cosmos (-41%), Cardano (-37%), Tezos (-6%) és a WeChain (-10%).

Altcoin árfolyamok 2019. július

A szabályozói bizonytalanság kihatással van minden coinra

A jelentés a geopolitikai, makrogazdasági és szabályozói tényezőket emeli ki, amik hatással vannak a Bitcoin és az altcoinok árfolyamára.

A fokozatos szabályozói oldalról érkező nyomás hatására a kriptotőzsdék mint a Bittrex, Binance és Poloniex új szabályokat vezettek be, amelyek letiltották az amerikai kereskedőket a derivatív ügyletekről és néhány digitális eszköz vásárlásáról. A CFTC a BitMEX ellen már el is indított egy vizsgálatot, mert amerikaiak kereskedtek a platformon. Ezek a dolgok megingatták a befektetők bizalmát, gyengébben is teljesítettek az altcoinok.

A Facebook Libra tokenjének a bejelentését kedvezően fogadták a Bitcoin befektetők, de aztán az egyre erősödő amerikai szabályozói nyomás rányomta a hangulatot a Bitcoin árára is.

Steve Mnuchin, amerikai pénzügyminiszter hozzászólásai a Bitcoin szabályozásáról sem javítottak a befektetői bizalmon az elmúlt időszakban.

Hosszú távon a Bitcoin csak nyerhet, altcoinok nagy része mehet a kukába

Makrogazdasági szempontból a legtöbb ország a monetáris lazítás felé tart, mert a befektetők már félnek a beharangozott gazdasági visszaeséstől. A Coin Metric kiemeli:

“Úgy tűnik, hogy a világ négy legnagyobb nemzeti bankja (Federal Reserve, Európai Központi Bank, Japán Nemzeti Bank, Kínai Központi Bank) a monetáris lazításra készülnek. A jegybanki alapkamatok csökkenése a nem hozamtermelő eszközök (mint amilyen a Bitcoin) tartásának alternatív költségeit csökkenti.”

Az idő dönti majd el, hogy az altcoinok újra erőt nyernek-e, és vissza tudják-e szerezni a Bitcointól az elmúlt hónapokban elveszített részesedésüket. A Bitcoin dominanciája az elmúlt napokban újra emelkedésnek indult.

Bitcoin dominancia - Coin Market Cap
Bitcoin dominancia – Coin Market Cap

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük