Hogyan fog teljesíteni a Bitcoin a következő években? 9 fontos tényező

A bitcoin árfolyam emelkedése és csökkenése mellett tényezők hada áll. Az Adamant Capital összeszedett 3 pro érvet és 6 kontrát az árfolyamváltozás megértéséhez. “A Bitcoin a medvepiac utolsó fázisába, az akkumulációs fázisba lépett és újra az alulértékelt tartományban tartózkodunk,” áll az Adamant Capital Bitcoin fedezeti alap friss jelentésében.

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

“Mialatt valószínűek az alacsonyabb árfolyamok, a Bitcoin fundamentálisok élénkülést mutatnak. A millenárisok által hajtott ökoszisztéma hihetetlen gyorsasággal fejlődik, egyrészt mint decentralizált alulról felfelé irányuló diszruptív technológia és mint nem korreláló, magas likviditású pénzügyi eszköz az intézményi portfóliókban,” áll a riportban.

Az Adamant Capital alapot Tuur Demeester népszerű közgazdász és bitcoin befektető alapította, aki múlt évben helyesen jelezte előre a kriptopénz piacok korrigálását.

A friss jelentés szerint a hosszú távú kockázati-megtérülési aránya a Bitcoinnak az egyik “legkedvezőbb a likvid befektetési eszközök között a világon.”

“Azt várjuk, hogy 3 000 és 6 500 dollár között fog kereskedni, ami után új bikapiac veszi kezdetét,” áll a jelentésben anélkül, hogy pontos dátumot adna arra, hogy meddig is tarthat az akkumulációs fázis. Hozzáteszi, a korábbi medvepiac 2015 február és 2016 május között tartott amikor a BTC 200 – 400 USD tartományban kereskedett.

Mik mozgathatják a Bitcoin árfolyamát?

A negatív tényezők:

1. Bitcoin tőzsde hackek és csődök

“Figyelembe véve, hogy egyetlen tőzsde se rendelkezik Mt Goxhoz hasonló piaci dominanciával, egy hasonló sokk nem valószínű. Ugyanakkor továbbra is tanúi vagyunk  a tőzsde hackeknek és csődöknek és ezért az elkövetkezendő 6 hónapban ez jelenti a legfontosabb potenciálisan negatív keresleti sokkot a Bitcoinnak.”

2. Makrogazdasági kilátások

“<…> nem látunk pénzügyi válságot, mint hosszú távú Bitcoin ellenszél, sőt, épp ellenkezőleg. <…> azt gondoljuk, a Bitcoin kényszerítő értéken áll azoknak a befektetőknek, akik diverzifikálni szeretnék a portfóliójukat a globális kötvény- és részvénypiaci kockázatokkal szemben.”

3. Másodlagos bitcoin bányászati kapituláció

“A magas coin forgalom és kapacitás miatt, a Bitcoin bányászoknak óriási befolyásuk van az iparág konjunktúra és recesszió ciklusaira.”

4. Mt. Gox

“Tekintettel a folyamatban lévő peres eljárásra, nem valószínű, de lehetséges, hogy az Mt. A Gox vagyonkezelő elkezdi kiutalni a felügyelete alatt álló 140 000 BTC-t. Ennek jelentős részét akár értékesíthetik is a kárvallottak.”

5. Nem szűnő hard forkok

“Történelmileg egy visszatérő félelemtényező a Bitcoinnál. Ugyanakkor nem hisszük, hogy ez jelentős tényező lenne ma.”

6. Szabályozói szigor

“<…> A Bitcoin diszruptív jellege miatt tartós kockázati tényezőnek kell tekinteni. E tekintetben azonban nincs komolyabb aktuális esemény.”

Fundamentális tényezők az emelkedő bitcoin ár mellett:

1. Alulról felfelé skálázás

“Az új megoldások segítenek a Bitcoin pozíciójának bebetonozásában mint ultrakönnyű, robusztus és egyetemesen elérhető protokoll.”

2. Financializáció

“Ahogy maturál, arra számítunk, hogy a Bitcoin felzavarja a likvid értékőrző 100 000 milliárd USD-os befektetési vertikálisát és világszerte használt digitális arany és tartalékeszközzé válik.”

3. Millenárisok

“<…> a felmérések azt sugallják, hogy a Bitcoin-vásárlók többsége millenáris, akik bizalmatlanok a kormányokkal és növekedési kilátásokkal szemben és ez jelentheti a fő vásárlási fő motivációt. Ahogy a millenárisok rendelkezésre álló jövedelme tovább növekszik, további hátszélt kap a Bitcoin elfogadottság és az áremelkedés.”


Az Adamant Capital egyben azt is állítja, hogy a 10 éves infrastrukturális fejlesztések után minden adott, hogy a következő 5 évben tömegesen elterjedjen.

“Vizsgálatunk e fázisban (az ‘ablak-pillanatban’) a Bitcoin széles körben elterjedt portfóliófedezeti instrumentumként és tartalékeszközként fog elterjedni és elkezd utat törni a fizetési hálózatok terén,” áll az utolsó bekezdésben.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.