Hogyan fog teljesíteni a Bitcoin a következő években? 9 fontos tényező

A bitcoin árfolyam emelkedése és csökkenése mellett tényezők hada áll. Az Adamant Capital összeszedett 3 pro érvet és 6 kontrát az árfolyamváltozás megértéséhez. “A Bitcoin a medvepiac utolsó fázisába, az akkumulációs fázisba lépett és újra az alulértékelt tartományban tartózkodunk,” áll az Adamant Capital Bitcoin fedezeti alap friss jelentésében.

“Mialatt valószínűek az alacsonyabb árfolyamok, a Bitcoin fundamentálisok élénkülést mutatnak. A millenárisok által hajtott ökoszisztéma hihetetlen gyorsasággal fejlődik, egyrészt mint decentralizált alulról felfelé irányuló diszruptív technológia és mint nem korreláló, magas likviditású pénzügyi eszköz az intézményi portfóliókban,” áll a riportban.

Az Adamant Capital alapot Tuur Demeester népszerű közgazdász és bitcoin befektető alapította, aki múlt évben helyesen jelezte előre a kriptopénz piacok korrigálását.

A friss jelentés szerint a hosszú távú kockázati-megtérülési aránya a Bitcoinnak az egyik “legkedvezőbb a likvid befektetési eszközök között a világon.”

“Azt várjuk, hogy 3 000 és 6 500 dollár között fog kereskedni, ami után új bikapiac veszi kezdetét,” áll a jelentésben anélkül, hogy pontos dátumot adna arra, hogy meddig is tarthat az akkumulációs fázis. Hozzáteszi, a korábbi medvepiac 2015 február és 2016 május között tartott amikor a BTC 200 – 400 USD tartományban kereskedett.

Mik mozgathatják a Bitcoin árfolyamát?

A negatív tényezők:

1. Bitcoin tőzsde hackek és csődök

“Figyelembe véve, hogy egyetlen tőzsde se rendelkezik Mt Goxhoz hasonló piaci dominanciával, egy hasonló sokk nem valószínű. Ugyanakkor továbbra is tanúi vagyunk  a tőzsde hackeknek és csődöknek és ezért az elkövetkezendő 6 hónapban ez jelenti a legfontosabb potenciálisan negatív keresleti sokkot a Bitcoinnak.”

2. Makrogazdasági kilátások

“<…> nem látunk pénzügyi válságot, mint hosszú távú Bitcoin ellenszél, sőt, épp ellenkezőleg. <…> azt gondoljuk, a Bitcoin kényszerítő értéken áll azoknak a befektetőknek, akik diverzifikálni szeretnék a portfóliójukat a globális kötvény- és részvénypiaci kockázatokkal szemben.”

3. Másodlagos bitcoin bányászati kapituláció

“A magas coin forgalom és kapacitás miatt, a Bitcoin bányászoknak óriási befolyásuk van az iparág konjunktúra és recesszió ciklusaira.”

4. Mt. Gox

“Tekintettel a folyamatban lévő peres eljárásra, nem valószínű, de lehetséges, hogy az Mt. A Gox vagyonkezelő elkezdi kiutalni a felügyelete alatt álló 140 000 BTC-t. Ennek jelentős részét akár értékesíthetik is a kárvallottak.”

5. Nem szűnő hard forkok

“Történelmileg egy visszatérő félelemtényező a Bitcoinnál. Ugyanakkor nem hisszük, hogy ez jelentős tényező lenne ma.”

6. Szabályozói szigor

“<…> A Bitcoin diszruptív jellege miatt tartós kockázati tényezőnek kell tekinteni. E tekintetben azonban nincs komolyabb aktuális esemény.”

Fundamentális tényezők az emelkedő bitcoin ár mellett:

1. Alulról felfelé skálázás

“Az új megoldások segítenek a Bitcoin pozíciójának bebetonozásában mint ultrakönnyű, robusztus és egyetemesen elérhető protokoll.”

2. Financializáció

“Ahogy maturál, arra számítunk, hogy a Bitcoin felzavarja a likvid értékőrző 100 000 milliárd USD-os befektetési vertikálisát és világszerte használt digitális arany és tartalékeszközzé válik.”

3. Millenárisok

“<…> a felmérések azt sugallják, hogy a Bitcoin-vásárlók többsége millenáris, akik bizalmatlanok a kormányokkal és növekedési kilátásokkal szemben és ez jelentheti a fő vásárlási fő motivációt. Ahogy a millenárisok rendelkezésre álló jövedelme tovább növekszik, további hátszélt kap a Bitcoin elfogadottság és az áremelkedés.”


Az Adamant Capital egyben azt is állítja, hogy a 10 éves infrastrukturális fejlesztések után minden adott, hogy a következő 5 évben tömegesen elterjedjen.

“Vizsgálatunk e fázisban (az ‘ablak-pillanatban’) a Bitcoin széles körben elterjedt portfóliófedezeti instrumentumként és tartalékeszközként fog elterjedni és elkezd utat törni a fizetési hálózatok terén,” áll az utolsó bekezdésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük