Bitcoinban fizet osztalékot a részvényeseknek egy Nasdaqon jegyzett cég

A BTCS blokklánc technológia vállalat lehetővé teszi a részvényesei számára, hogy bitcoinban kapják a részvényeik után járó osztalékot. Charles Allen, a vállalat ügyvezetője figyelemfelkeltésnek szánja a lépést, így szeretne a cége rámutatni a blokklánc technológia diszruptív természetére.

A SEC-hez benyújtott dokumentumban ‘bivident’ névre keresztelt osztalékfizetési megoldás 0.05$ értékű bitcoint jelent részvényenként annak, aki abban kéri. Ha nem kéri a részvényes, akkor marad a 0.05 dollár részvényenkénti készpénzosztalék.

Állításuk szerint ők lesznek az elsők a Nasdaqon jegyzett vállalatok között, akik bitcoin osztalékfizetést vezetnek be és már régóta tervezték bevezetését, külön erre a célra vásárolták meg a bividend.com doménnevet még 2015-ben.

“Így szeretnénk jutalmazni régi részvényeseinket a folyamatos támogatásukért, és egyben ösztönözni a pénzügyi szabadság terjedését azáltal, hogy biztosítjuk a bitcoin és más digitális eszközök közvetlen tulajdonjogát,” áll az ügyvezető által kitett közleményben.

A piaci válasz sem maradt el a hírre, ugyanis a vállalat részvényeinek értéke szerdán 43.89 százalékot emelkedett, ezzel 31.3 millió dollárra emelve a piaci értékét. A BTC osztalék kifizetésére 2022 március 17-én kerül sor. A BTCS egy a honlapjuk alapján Maryland államban székelő 10 fős blokklánc-infrastruktúra fejlesztőcég. A részvénypiaci teljesítménye meglehetősen silány volt az elmúlt 8 év adatai alapján, de ha egy kriptovalutáról lenne szó, akkor még nem jellemeznénk egyöntetűen shitcoinként.

BTCS INC Nasdaq - kilőtt a papírok kereskedési volumen a bejelentésre | Reuters
BTCS INC Nasdaq – kilőtt a papírok kereskedési volumene a bejelentésre | Reuters

Kapcsolódó cikkek: