Bitcoinnal is lehet útlevelet igényelni az Egyesült Államokban

Egy amerikai cég bitcoinnal történő fizetési lehetőséget biztosít útlevél igénylésekor az utazni vágyók számára.

Útlevél igénylése bitcoinnal

Egy kaliforniai vízum- és útlevéligénylésre szakosodott cég bejelentette, hogy most hogy az Egyesült Államok Külügyminisztériumának működése kezd visszatérni a régi kerékvágásba lehetővé teszik az ügyfelek számára a bitcoinnal történő fizetést.

A San José-ban található Peninsula Visa névre hallgató vállalat november 6-ai bejelentése alapján ők az első olyan cég az Egyesült Államokban, amely fizetési lehetőségként ajánlja fel a bitcoint. A Peninsula Visa a fizetés lebonyolításához a Coinbase Commerce szolgáltatását veszi igénybe.

Az ügyfelek az alábbi ügyek intézésekor fizethetnek bitcoinnal:

  • útlevél megújítása,
  • névváltoztatás,
  • második magánútlevél igénylése,
  • második magánútlevél megújítása.

Evan James, a Peninsula Visa operatív igazgatója szerint a bitcoinnal történő fizetési mód felajánlása az utazni vágyók számára nem is jöhetne jobbkor. A koronavírus miatt úgy tűnik, hogy a világ egyre gyorsabb tempóban halad a digitális megoldások felé, ezért a világjárvány utáni életvitelben a digitalizáltság sokkal jobban jelen lesz, mint valaha. Az igény a fizetési lehetőségek bővítésére mindenképpen növekedni fog a későbbiekben.

Még mindig sokat kell várni az útlevélre

Amikor márciusban számos kormányzati hivatal és cég bezárt a koronavírus terjedése miatt, komoly csúszások jelentkeztek az ügyintézés terén. Az LA Times jelentése szerint szeptember 23-án még mindig közel 1 millió útlevél kibocsátásával voltak lemaradva a hatóságok.

Ugyanakkor már több hivatal kinyitott és személyesen is elkezdtek ügyfeleket fogadni. A kormányhatóság november 3-án arról számolt be, hogy 10-12 hétre csökkent az ügyintézési idő normál eljárásban történő útlevéligénylés esetén, a gyorsított eljárásban igényelt útlevelek tekintetében pedig 4-6 hét az ügyintézési idő. A koronavírus megjelenését megelőzően az ügyfelek akár 1 hét alatt is kézhez kaphatták az új útlevelet bizonyos feltételek teljesülése esetén, így azért van még hova fejlődni.

Nem csak az Egyesült Államok próbálkozik

Nem az Egyesült Államok az első olyan ország, ahol bitcoinnal történő fizetéssel próbálkoztak hatósági ügyintézés tekintetében. Egy venezuelai hatóság júniusban vezette be, hogy a külföldön élő venezuelai állampolgárok bitcoinnal is fizethessenek az útlevél iránti kérelem benyújtásakor. Az újítás azonban nem volt hosszú életű, a szolgáltatást másnap meg is szüntették.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük