Venezuelában hamarosan bitcoinnal is lehet fizetni az útlevélért

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egyes jelentések szerint Venezuelában nemsokára bitcoinnal is lehet majd fizetni az útlevelekért.

A venezuelai migrációs hivatal, amit a dél-amerikai országban csak SAIME-nek hívnak, állítólag hamarosan új fizetési módként a bitcoint (BTC) is elfogadja majd az útlevelek igénylésekor. Az információt eredetileg a Reddit-en osztották meg még június 23-án, később pedig több külföldi, és Venezuelába utazó állampolgár erősítette azt meg a Twitteren. Emellett a Cointelegraph spanyol nyelvű hírportálja is igazolta a hír valódiságát.

A Twitteren egy BTCLovera nevű felhasználó azt írta, hogy “# Venezuela, a bevándorlási hivatal elfogadja a bitcoint fizetéseket. Útlevél megújításhoz vagy hosszabbításhoz.”

Az országban már korábban is lehetett fizetni kriptovalutával az ilyen jellegű állami szolgáltatásokért, de ehhez csakis a venezuelai petrot lehetett használni.

Venezuelában a venezuelaiaknak nem elérhető az új fizetési mód

Meglepő, de úgy tűnik, hogy a bitcoin fizetési lehetőség csak a külföldi állampolgároknak elérhető, a venezuelaiaknak nem. A bevándorlási hivatal még hivatalosan nem erősítette meg a bitcoinnal való fizetést. Még nem tudni azt sem, hogy pontosan kiknek lesz elérhető az új funkció.

A fizetési címek kezelésére a SAIME a BTCPayServer szolgáltatást használja saját árfolyamán. A bankkártyás fizetés viszont még nem áll rendelkezésre.

„Csak bitcoint fogad el… A hitelkártyák használata blokkolva van. Hamarosan “, magyarázta Juan Rios Villasmil a Twitteren.

Úgy néz ki, hogy Maduro elnök is kezdi belátni, hogy hiába erőlteti a petro kriptovalutát, az sohasem lesz olyan népszerű, mint a bitcoin. Bár nemrég azzal dicsekedett, hogy az országban az összes üzemanyag kifizetés csaknem 15%-át a petro felhasználásával teljesítették, mégsem hasít úgy az olaj támogatott kriptovaluta, mint ahogyan azt a venezuelai elnök elképzelte.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.