Egy brazil vállalkozó bitcoinnal működő kávégépet készített


Ricardo Reis Brazíliában egy bitcoinnal működő kávé automatát tervezett. Célja, hogy megmutassa, mi mindenre képesek a kriptopénzek. 

Bitcoinnal működő kávégép lesz a jövő?

A kávégépről készült videót először egy bitcoinnal foglalkozó Facebook csoportban osztotta meg a feltaláló, melyet aztán átvett a Yahoo Finance is.

 

A bitcoinnal működő kávé automata akkor kezdi el főzni a kávét, ha megfelelő összegű bitcoint küldenek a hozzá kapcsolódó bitcoin címre. A gépen van egy QR kód, amely révén lehet bitcoin küldeni a kávégépnek. Reis egy Medium blog bejegyzésben részletezi, hogyan működik a fizetés egy Raspberry PI segítségével.

A brazil vállalkozó egy helyi lapban közölt interjújában hozzátette, hogy hivatása szerint nem dolgozik kriptopénzekkel, de 2016 óta foglalkozik bitcoinnal és altcoinnal befektetés szinten. A bitcoinnal működő kávégép készítésével saját maga is tanulni szeretett volna.

“Azért hoztam létre ezt a kávégépet, hogy tanulmányozhassam. A technológia számomra a munka mellett hobby is. A célom nem az üzletszerzés volt, mindössze a technológia lehetőségeire szerettem volna felhívni a figyelmet.”

A kávégép még nem használja a Lightning hálózatát, de Reis elmondása szerint ez lesz a következő lépés. A honlapján pedig követhetőek a fejlemények.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.