Bitfinex nem fogad több fiat letéteket

A világ harmadik legnagyobb kriptotőzsdéje egy friss bejelentés hatására ideiglenesen felfüggesztette a hagyományos fizetőeszközökben, mint euróban, dollárba, jenben és fontban a letétek fogadását.

A közösségi médiákon keringő képernyőképek alapján a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett, Hongkongban működő tőzsde ideiglenesen, de nem végérvényesen felfüggesztette a letétek fogadását.

Furcsa időzítés

A Bitfinex-et és Tethert a kliensei között tudó Noble Bank az állítások szerint befektetőket keres, de a Bitfinex és a Tether cáfolja, hogy köze lenne a bank pénzügyi problémáihoz:

Történetek és feltételezések a Noble Bank entitásról nem befolyásolják a tevékenységeinket, túlélésünket vagy hitelképességünket.

Hosszú ideig egy jelentés terjedt a tőzsdéről, hogy fizetésképtelen, de mára ez a jelentés eltűnt a netről:

A Bitfinex nem fizetésképtelen és a folyamatosan kijövő Medium cikkek ezen nem változtatnak. Egyike a legrégibb 2013 óta kis csapattal és alacsony működési költséggel operáló kriptotőzsdének és nem kifejezetten értjük az állítólagos fizetésképtelenségünk mögött álló érveket.

A Bitfinex relatíve jól állja a sarat a csökkenő kereskedési volumen és a lanyhuló befektetési kedv ellenére. A tőzsde múlt hónapban jelentette be egy decentralizált kereskedési tőzsde indítását, mely jobban megfelel Szatosi víziójának, a decentralizáció kiteljesedésének.

A Bitfinex már 2013 óta jelen van a kriptotőzsdék között és egyike az európai gyökerekkel rendelkezőknek. 2018 januárjában korlátozta a letételhelyezést a platformján és azóta a mély zsebű befektetőket preferálja, azokat akik legalább 10 000 dollárt képesek letétbe elhelyezni.

Ha többet szeretnél megtudni a Bitfinex tőzsde működéséről, olvasd el a bemutatónkat a tőzsdéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük