Új bányász hardvert dob piacra a Bitfury

  • 5
  •  
  •  
  •  

A grúz-holland Bitfury csoport egy új bányász hardvert mutatott be a héten.

Új bányász hardver a Bitfurytől

A Bitfury Clarke ASIC chipjét egy Medium blog jegyezésben hozta nyilvánosságra a héten a bányász hardvert gyártó óriáscég. Az elmondások szerint mind a teljesítményt, mind pedig a hatékonyságot tekintve nincs párja a fejlesztésnek. A cég meglévő bitcoin hardverjét dolgozták át, mely mostantól már a meglévő bányász parkjukat is gazdagítja majd Norvégiában, Izlandon, Grúziában és Kanadában. Emellett természetesen kereskedelmi forgalomba is kerül majd az új bányász chip.

Valery Vavilov a Bitfury CEO-ja így nyilatkozott az új ASIC bányász chipről.

Cégünk, a Bitfury megvizsgálta a hardver összes összetevőjét, beleérte a szilikon csomagolást, a chip hatékonyságot, az optimális áram elosztást és a hűtést is amikor az új bányász hardvert fejlesztettük. Úgy gondoljuk ez az új megoldás a lehető legjobb jövedelmezőséget hozza majd az ügyfeleinknek, függetlenül az ASIC méretétől.

A 14 nm chip segítségével SHA-256 algoritmussal lehet bányászni majd akár egészen 120 GH/s hashrátával. A teljesítmény hatékonyságát tekintve 55 mJ/GH a legoptimálisabb értéke, mely szerint 0.3 volttal is működni fog az új bányász hardver elviekben.

Legjobbkor jön az új bányász hardver

A Bitfury bejelentése a legjobbkor jön, mert a bitcoin hashráta folyamatosan csak emelkedőben van, az elmúlt egy év során 8.5 millió TH/s-ról 49.5 millió TH/s-ra nőtt. Mindeközben azonban a bitcoin árfolyama nem követte ezt az emelkedést. Bár az egy évvel ezelőtti 3600 dolláros árfolyam felett van a bitcoin ára, már csak arányaiban sem követte le a hashráta növekedést az árfolyam növekedés egy éves időtávot alapul véve.

A hatékony bányász hardverekre tehát egyre jobban ki van éhezve a piac, hiszen az árfolyam csökkenés miatt sokak számára már nem jövedelmező a kriptopénz bányászat. Az elektromos áramot ugyanis folyamatosan fizetni kell, akkor is ha a gépek által kibányászott érme egyre kevesebbet ér.

A Bitfury a saját költségein is igyekszik spórolni, ahogy tud. A grúz bányász központjukban egy a 3M cég által kifejlesztett nem-vezető folyadékot (Novec) használnak a hűtésre. De emellett olyan régióban is igyekeznek folytatni a tevékenységüket, ahol alapból olcsóbban érhető el az elektromos áram. Ezért is esett például Izlandra a választásuk, melyet sok más kriptopénz bányászattal foglalkozó cég is előnyben részesít.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

Bitcoin
1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC

Ether és ERC20 tokenek
0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc


  • 5
  •  
  •  
  •  

☢️A Facebook egy héttel ezelőtt elérhetetlenné tette a BitcoinBázis szabályosan működő oldalát! A döntés ellen már fellebbeztünk, de amíg nincs változás, kérjük, oszd meg közvetlenül is a cikkeinket. Megosztásoddal segíted életben tartani a BitcoinBázist a közösségi média oldalakon. Köszönjük!☢️

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.