A Bitfury és egy orosz gazdasági egyetem közös blokklánc akcelerátor kialakításán dolgozik

A Bitfury bányász és blokklánc fejlesztési vállalat a Plekhanov Orosz Gazdasági Egyetemmel közösen dolgozik egy blokklánc akcelerátor megalkotásán. A hírt elsőként november 21-én jelentette az orosz kripto híroldal, a Forklog.

És nem az akcelerátor az egyetlen, amin közösen fognak dolgozni a partnerkapcsolat során. Az egyetem ugyanis kurzusokat és speciális oktatási programokat is fog biztosítani. Ezek fő célja, hogy “rövid időn belül olyan szakértőket képezzenek ki, aki képesek lesznek innovatív projekteket létrehozni digitális technológiával.” Ez lehetővé teszi a specialisták számára, hogy “az új ipari forradalom során is projekteket indítsanak”, mondta el Dmitry Ufaev, a Bitfury Russia vezetője a Forklognak.

A projekt egyik támogatója ráadásul az orosz Digitális Fejlődés, Kommunikáció és Tömegmédia Minisztériuma. A minisztérium hivatalos oldala is kiemelte, hogy a projekt egyszerre segíti a hivatalos intézményeket és a nagy vállalatokat is, akinek modernizációra van szüksége.

Blokklánc az egyetemeken

A világon egyébként egyre több egyetem indít kriptovalutával kapcsolatos órákat. A Coinbase által elvégzett felmérés alapján, a világ top 50 egyetemének 42%-a ajánl legalább egy kriptóval kapcsolatos kurzust. Ilyen pl. többek között a Berkeley, a Stanford és a Cornell is.

A Bitfury és egy orosz gazdasági egyetem közös blokklánc gyorsítón dolgozik

Ezen a héten pedig pont a Tokyo University jelentette be, hogy ők is indítanak egy kurzust a blokklánc technológiával kapcsolatban. Ehhez több japán vállalat – a japán bankóriás, a Sumitomo Mitsuit is beleértve – több mint 800,000 dollárt adományozott, hogy támogassák a programot.

Októberben pedig a University of Gibraltar hozott létre egy tanácsadói csoportot, aminek a legfőbb feladata a blokklánccal kapcsolatos kurzusok megalkotása lesz. Ez a projekt szintén a kormány, az egyetem és néhány vezető vállalat közös támogatásával valósul meg.

A Bitfury november 6-án fejezete be a tőkegyűjtését, amit a kockázati tőke befektetőalap, a Korelya Capital vezetett. Ennek során 80 millió dollárt gyűjtöttek össze. A vállalat ezenfelül még egy befektetési bankárt, Antoine Drescht, és a korábban az amerikai értékpapír bizottságban dolgozó, Annette Nazareth-et is felvette a vezetői bizottságába.