Interjú a Bitget vezérigazgatójával, Gracy Chen-nel

A Bitget az egyik vezető központosított kriptotőzsde globálisan, a platform pedig folyamatosan újít és bővíti szolgáltatásait, hogy megfeleljen a felhasználói elvárásoknak és a piaci trendeknek. A több mint 800 kriptovaluta-kereskedési párt biztosító platform élén Gracy Chen áll, aki ellentétben a kriptovaluta-világ korábbi, megosztó vezetőivel, hihetetlen szakmai tapasztalattal és elképesztő vízióval rendelkezik, melynek hála a Bitget a következő években akár a világ vezető kriptovaluta kereskedési platformja lehet.

Az interjú során Gracy Chen betekintést nyújtott a Bitget jövőbeli terveibe és saját vezetői filozófiájába egyaránt, melyek tovább erősítik a cég pozícióját a globális piacon.

Kezdjük a pályafutásod kezdetével. Hogyan ismerkedtél meg a kriptovalutákkal, mi volt az első benyomásod? Kizárólag spekulatív eszközként tekintettél rájuk, vagy láttál bennük más értéket is?

2014-ben ismerkedtem meg a kriptovalutákkal több közeli barátomnak hála, mint például He Yi, a Binance társalapítója és Tim Draper, a Szilícium-völgy legendás befektetője. Ekkor azonban még a Phoenix TV-nél dolgoztam, és azonnal lenyűgözött a mögöttes technológia, és a pénzügyi befogadás gondolata. Ekkor kezdtem el befektetni olyan kriptovalutákba, mint a Bitcoin, az Ether és az XRP. Miután belemerültem a digitális eszközök lenyűgöző világába, korai befektető lettem a korábbi Bitkeep-ben, ami a Bitget Wallet lett. Ezt követően csatlakoztam a Bitget-hez 2022-ben, mint ügyvezető igazgató. A csapattal végzett 2 évnyi munka és nagyszerű eredmények után a Bitget mostanra globálisan felemelkedett az öt legnagyobb határidős, és a tíz legnagyobb azonnali kereskedési platform közé.

Véleményem szerint a kriptovaluták egyszerre spekulatív és értéket képviselő eszközök is. A professzionális kereskedők nagyon volatilis eszközöknek tartják a kriptovalutákat, amiket a piaci hangulat befolyásol. A legtöbb országban hiányzik az egyértelmű szabályozás, melynek hiányában a kereskedést az árfolyamokra vonatkozóan „fogadásnak” tekintik.

Ugyanakkor minden kriptovaluta egyedi értékkel rendelkezik. A Bitcoin például „digitális aranynak” számít a decentralizációnak és biztonságának köszönhetően. Az Ethereum egy innovatív pénzügyi szolgáltatásokat kínáló, okosszerződésekkel működő, decentralizált pénzügyi (DeFi) ökoszisztéma. Ezek a jellemzők hosszú távon fennálló tulajdonságok, melyek értékes eszközökké tehetik a kriptovalutákat.

Női vezetőként rendkívül nehéz dolgod lehet, különösen a technológiai iparban. Mit tanácsolnál azoknak a nőknek, akik a tiédhez hasonló karrierutat szeretnének kialakítani, különösen a kriptovaluta-iparban?

Egy ekkora csapat vezetőjének lenni nagy felelősség. Számomra az a fontos, hogy a csapat igényeit figyelembe véve irányítsam a munkát, ugyanakkor támogassam ötleteiket és képességeiket. Ez elengedhetetlen nemcsak ahhoz, hogy stabil és megbízható kommunikációs csatornákat alakítsunk ki az alkalmazottak és a vezetők között, hanem ahhoz is, hogy továbbra is elérjük vállalati céljainkat.

Vállalatunk számára fontos, hogy csapatunk sokszínű és befogadó legyen, ami teret ad a különböző ötletek, vélemények és nézőpontok kibontakozásához. Bár egyre több női vezetőt látunk, még hosszú út áll előttünk, hogy a nők pozíciója a kriptovállalatok élén megerősödjön.

Hogyan jellemeznéd vezetői stílusodat? Hogyan mérlegelsz egy-egy döntés előtt, van valami speciális filozófia vagy módszertan, amit követsz?

Azt hiszem, inkább vízióvezérelt vezető vagyok. A Bitget vezetőjeként a következő három dolog az, amit különösen támogatok:

 • Vízióvezérlet: Összpontosítsunk víziónkra és küldetésünkre, ami egy biztonságos, hatékony és intelligens pénzügyi jövő támogatása digitális tranzakciókon keresztül.
 • Nyílt kommunikáció: Bátorítom kollégáimat, hogy egyszerű és friss kapcsolatokat alakítsanak ki, és határozottan ellenzek mindenféle felfelé irányuló, mesterségesen gyakorolt benyomást. Véleményem szerint a problémákat közvetlenül a munkahelyen kell kezelni: ne legyünk túlzottan kedvesek, sem túl megtorlóak.
 • Eredmények elérése: Minden alkalmazottunknak eredmény- és adatorientáltnak kell lennie. Az eredmények elérése az elsődleges célunk, és ez csak méltó erőfeszítések után sikerülhet. A vezetők nem hagyatkozhatnak a szubjektív megítélésre vagy a személyes preferenciákra. Tisztességes, pártatlan, tárgyilagos és méltányos értékelési- és ösztönzőrendszert kell kialakítanunk, az egyéni hozzájárulások és a tényleges eredmények alapján megfelelő mechanizmusokat kell létrehoznunk annak érdekében, hogy a kiemelkedően teljesítő alkalmazottjaink a megfelelő jutalomban részesüljenek.

Mi volt az első benyomásod, amikor csatlakoztál a Bitgethez? Mivel tűnik ki ebből a rendkívül dinamikusan változó iparágból?

Amikor csatlakoztam a Bitgethez, hihetetlenül pozitívak voltak a benyomásaim. A vállalat innováció iránti elkötelezettsége és ügyfélközpontú megközelítése a kezdetektől fogva nyilvánvaló. Ami igazán kiemelkedővé tette a Bitgetet azonban az a robusztus technológiai infrastruktúra, mellyel a vállalat rendelkezik, valamint a biztonságra és a felhasználói élményre helyezett hangsúly. A kriptoiparban rendkívül fontos a bizalom és a biztonság. A Bitget proaktív intézkedései a felhasználói eszközök és adatok védelmére különösen lenyűgöző. 2022-ben a vállalat létrehozott egy 300 millió dolláros védelmi alapot, mely átlátható tárcacímekkel rendelkezik, és 3 évig garantálja, hogy az itt tárolt eszközök nem kerülnek felhasználásra. Ezen túlmenően, a vállalat elképzelése a digitális eszközök hozzáférhetőségéről, a közösség edukatív oktatása, valamint a közösség bevonására irányuló folyamatos erőfeszítések teljes mértékben összecsengenek az általam képviselt értékekkel és szakmai törekvésekkel.

Ahogyan arról már korábban beszéltünk, a kriptovaluta-ipar rendkívül dinamikusan változik. Hogyan kívánja a Bitget növelni piaci részesedését, és miért ajánlanád a platformját a többi tőzsdével szemben?

Úgy gondolom, hogy az átláthatóságra és a felhasználói élményre való összpontosítás alapvető fontosságú a piaci részesedés növelésére irányuló stratégiánkban. A felhasználói igények változásának az alábbi fejlesztésekkel kívánunk megfelelni:

 • Átláthatóság: Büszkék vagyunk arra, hogy mi vagyunk az első tőzsde, mely nyilvánosságra hozta a Védelmi Alapja jelentését. 2022 augusztusában indítottuk útjára 200 millió dolláros kezdőtőkével, majd 2022 novemberére 300 millió dollárra emeltük az átlátható tárcacímekkel, és hároméves lekötési garanciával rendelkező alapunkat. Mindemellett 2022 decemberében elindítottuk tartalékigazolási (proof-of-reserves) oldalunkat, és kötelezettséget vállaltunk a PoR-jelentés havonta történő közzétételére. Ezek az erőfeszítések alátámasztják elkötelezettségünket az átláthatóság, a befektetők védelme és az eszközök átláthatóságának a fokozása iránt.
 • Továbbfejlesztett felhasználói élmény: A Bitgetnél rendkívül sokat fektetünk abba, hogy a felhasználói felület és a felhasználói élmény megfeleljen az intuitív, érzékeny és felhasználóbarát kialakításnak. Stratégiánk sarokkövét képezi a hét minden napján, 24 órában elérhető ügyfélszolgálat, mely többnyelvű segítségnyújtásra képes bármilyen probléma vagy kérdés esetén. Ez zökkenőmentesen működik és igénybevehető a platformunk összes felhasználója által.
 • Biztonság és megfelelőség: A biztonság biztosít kulcsfontosságú eleme a bizalomépítésnek. A feltörések és lopások elleni védelem érdekében fejlett biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, beleértve IT-rendszereinket, a folyamatos felügyeletet, a legjobb biztonságtechnikai szolgáltatókkal való kapcsolattartást, valamint az adatok teljes életciklusra kiterjedő titkosítását. A biztonság hangsúlyozásával és a szabályozási követelmények betartásával, a KYC (Know Your Customer) eljárások aktív követésével és a pénzmosás elleni erőfeszítésekkel a Bitget célja, hogy biztonságossá és minden szereplő számára megfelelővé tegye a kriptovaluta kereskedést, és ez alkalmazkodjon az új regionális törvényekhez is.
 • Innovatív termékpaletta: Folyamatosan fejlesztünk és új termékeket és szolgáltatásokat vezetünk be annak érdekében, hogy megfeleljünk a felhasználóink változatos igényeinek. Ez magában foglalja a fejlett kereskedési eszközöket, a digitális eszközök széles kínálatát és az innovatív pénzügyi termékeket, melyek számos lehetőséget kínálnak a felhasználók számára befektetéseik növelésére.

Ezek a pontok kiemelik a Bitget legnagyobb előnyeit. Megalakulásuk óta elkötelezettek vagyunk amellett, hogy értékes információkat gyűjtsünk a piacról és mindenki számára elérhetővé tegyük a kriptovalutákat. A Bitget Akadémiánk napról napra gyűjti a piacon elérhető információkat és elemzéseket, valamint oktatóanyagokat kínál. Mindemellett a Blockchain4Youth kezdeményezünk rendszeresen szervez rendezvényeket fiatalok számára, hogy megismertethessük velük a kriptovalutákat és azok működését.

A Bitget első sorban az ázsiai piacon tevékenykedik. Miért lehet érdekes az európai piac a vállalat számára?

Nagyra értékeljük az európai piacot, e mögött az alábbi okok állnak:

 • A Chainalysis 2023-as adaptációs indexe szerint az európai kriptovaluta-felhasználók a világ élvonalába tartoznak mind a DeFi-használat, mind a központosított tőzsdéken (CEX) végzett tevékenység tekintetében.
 • Az EU általában nyitott a kriptovaluták szabályozására, stabil és átlátható szabályozási környezetet biztosítanak a piac szereplői számára.
 • A felhasználóbázis rendkívül gyorsan növekszik, az elmúlt években jelentősen megnőtt az európai felhasználók központosított tőzsdéken lebonyolított forgalma.
 • A központosított tőzsdék továbbra is a kriptovaluta-kereskedés első számú platformjának számítanak az európai felhasználók körében. A kereskedelmi adatok azt mutatják, hogy a CEX-ek nagyjából tízszer akkora látogatottságnak örvendenek, mint a decentralizált tőzsdék.

A kriptovaluta-szabályozások rendkívül változékonyak. Hogyan kezeli a Bitget a különböző szabályozási környezeteket? Melyek a legnagyobb nehézségek az előírásokhoz való alkalmazkodás során?

A Bitget proaktív megközelítést alkalmaz a szabályozási megfelelés terén. Miközben kiterjesztettük tevékenységünket a globális szintekre, folyamatosan azon dolgozunk, hogy megfeleljünk az olyan szabályozásoknak, mint a KYC-azonosítás, a pénzmosás elleni küzdelem és az új regionális törvények. A Bitget minden célpiacon megvizsgálja az engedélyezési követelményeket és az alkalmazási folyamatokat, hogy biztosítsa a legális működéshez szükséges engedélyek meglétét. Egy speciális jogi és megfelelőségi csapat figyeli a kriptovaluta-szabályozások globális változását, ennek köszönhetően a Bitget alaposan tájékozódik a világszerte megjelenő szabályozási trendekről. Ez lehetővé teszi vállalatunk számára, hogy lépést tartsunk a nemzetközi trendekkel, és megfeleljünk a gyakorlatoknak. Az elmúlt két évben két új AML-regisztrációt szereztünk Litvániában és Lengyelországban, jelenleg pedig több projektünk van folyamatban, melyekkel kapcsolatban még idén pozitív fejleményekre számítunk.

Az elkövetkező években a kriptovaluták szabályozási rendszerei és a rájuk vonatkozó törvények számos régióban finomabbá válnak, de a régiók közötti összhang elérése továbbra is rendkívül nehéz lesz. A kriptovalutákkal foglalkozó vállalatoknak különböző stratégiákat kell alkalmazniuk a különböző régiókban, különböző termékeket és szolgáltatásokat kell kínálniuk, és folyamatosan módosítaniuk kell lokalizációs stratégiáikat, hogy az alkalmazkodni tudjon az egyes régiókban bekövetkező új változásokhoz.

Az ESG, vagyis a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontok fontossága az utóbbi években jelentősen megnőtt a vállalatok számára. Hogyan járul hozzá a Bitget a fenntarthatósághoz és a társadalmi felelősségvállaláshoz? Vannak olyan különleges programok, kezdeményezések, melyekre különösen büszke?

Kezdettől fogva elkötelezettek vagyunk amellett, hogy értékes információkat nyújtsunk, és hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a kriptovalutákat. A Bitget Academy célja összegyűjteni a nap legfontosabb információt és elemzéseit, valamint oktatóanyagokat biztosítani a kezdő kereskedők számára. A Bitget Insights platform egy közösségi platform, ahol a szakértők megosztják gondolataikat követőikkel. Teljesen természetes volt az is, hogy oktatási kezdeményezéseinket egy fokkal magasabb projekten keresztül bonyolíthassuk le, ez a Blockchain4Youth.

A 10 millió dolláros alap által támogatott Blockchain4Youth célja a blokklánc jövőjének a megteremtése azzal, hogy felhatalmazza és inspirálja a fiatalabb generációkat a Web3 és a kriptoeszközök használatára. Ennek keretein belül online blokklánc-tanfolyamokat és előadássorozatokat szervezünk a világ számos egyetemén. Ezen a programon belül néhány olyan esemény is lebonyolításra kerül, melynek célja a fiatal elmék megerősítése és támogatása. 2023 augusztusában tartottuk meg az első Crypto Experience Day-t, melynek célja a kriptovaluták általános bemutatása, és a lehetőség megteremtése, hogy a fiatalok iparági szakemberekkel találkozhassanak, és megismerhessék az ő munkásságukat. A Blockchain4Youth célja, hogy erőteljes támogató szereppel rendelkezzen. A platform más vezető blokklánc-cégekkel is együttműködik, hogy a fiatal vállalkozók innovatív projektjeit támogatni tudják, és a 30 év alattiak számára hackathonokat rendezzenek, ahol a legtehetségesebb elméket megjutalmazhatják.

Nemrégiben elindítottuk Bitget COO gyakornoki programunkat, mely a Blockchain4Youth része. Ezt a programot úgy tervezték, hogy felkarolja és egyengesse a kriptovaluta-világ úttörő tehetségeinek a sorsát. Célunk, hogy minél több ember számára érthető és használható legyen a Web3.

A Bitget vezető alakjaként milyen személyes céljaid vannak, mik azok, amiket a vállalattal el szeretnél érni?

Elsődleges célom, hogy a Bitget a származékos termékek piacán a világ három, az azonnali piacokon a világ öt legnagyobb kriptotőzsdéje között foglalhasson helyet. Ehhez az alábbiakra összpontosítunk:

 • Listázott tokenek: Listázási stratégiánk egyensúlyt teremt az agresszív terjeszkedés és a minőség megőrzése között. Általános megközelítésünk szerint arra összpontosítunk, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat biztosítsunk felhasználóink számára.
 • Likviditás: A likviditás növelése kulcsfontosságú szempont, ehhez pedig szoros kapcsolatot kívánunk fenntartani a piaci szereplőkkel.
 • Növekedés: Kereskedési volumenünket és felhasználói bázisunkat regionális együttműködésekkel kívánjuk növelni.

Egy kriptotőzsde vezetése olyan, mint a maraton: a fókusz a pályán és a célvonalon van, nem pedig azon, hogy ki vezeti a versenyt. A kriptovaluta-ipar versenye folyamatosan változik, újabbnál újabb hotspotok bukkannak fel, mint például a legújabb Bitcoin-ökoszisztéma és olyan blokklánc-technológiák, mint a ZK (nullaismeretű bizonyítás) vagy a TEE (megbízható végrehajtási környezet). Miközben én első sorban a hosszú távú stratégiákat fogalmazom meg, a vállalat kész arra, hogy a piaci dinamika alapján azonnal módosítsa irányát.

Hogyan jellemeznéd a Bitget rövid és hosszú távú céljait? Hogyan látod a kriptovaluták jövőjét; képesek lesznek nélkülözhetetlen szerep betöltésére a pénzügyek jövőjében?

2024-ben három fő célra összpontosítunk:

 • A Bitget-ökoszisztéma megerősítése: A Bitget azon túl, hogy egy központosított tőzsde, befektetésekkel gazdagítja az ökoszisztémát a Bitget Web3 Fund és az EmpoweX Fund tavalyi indulását követően. Ez a megközelítés hosszú távon is kulcsfontosságú marad.
 • A hagyományos pénzügyek és a kriptovaluták összekapcsolása: Mivel egyre több azonnali kriptovaluta ETF-et hagynak jóvá a főbb piacokon, mint például az Egyesült Államok és Hong Kong, várhatóan több intézményi- és lakossági befektető is szeretne kriptovalutákat tartani befektetési portfóliójukban. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ez a tendencia hosszú távon is fennmarad, és mi ezt támogatni tudjuk.
 • A kriptovaluták integrálása a mindennapi életbe: 2023 végén debütált a Bitget Card, mely egy kriptovaluta-hátterű hitelkártya, amit minden Visa-elfogadóhelyen használni lehet. Ez az innováció segítséget nyújt abban, hogy a kriptovaluták azon túl, hogy befektetési eszközök, a mindennapi élet részévé váljanak. E mellett további szolgáltatásfejlesztéseket tervezünk az integráció elősegítése érdekében.

Terveim szerint a következő három-öt évben a Bitget a lehető legmagasabb pozícióba kerül, és megszilárdul vezető szerepe. Ennek eléréséhez első sorban felhasználói bázisunkat és szolgáltatásaink minőségét kell növelnünk, miközben továbbra is támogatnunk kell a legmagasabb biztonsági szabványokat.

Ami a kriptovaluták jövőjét illeti, úgy gondolom, hogy jelenleg a kriptovaluták tömeges bevezetésének a folyamatában vagyunk. Mivel a Bitcoin és Ether is azonnali ETF-jóváhagyást kapott az Egyesült Államokban az SEC-től, és a jövőbeli fejlesztések, mint például a Lightning Network, amely kényelmesebbé teszi a kriptofizetéseket, valamint a kriptovaluták megfelelési irányelvei fokozatosan tisztázódnak, a kriptovaluta-piac nagy valószínűséggel jelentős hatással bír majd a pénzügyi jövőre.

Gracy Chen, a Bitget vezérigazgatója kulcsfontosságú információkat árult el a Bitget működésével és jövőbeli terveivel kapcsolatban, vezetői mentalitása pedig teljes mértékben azt tükrözi, hogy értékrendje és a vállalat értékei egybefüggenek. A következő években a Bitget kiemelkedő szereplője lehet a kriptoiparnak, technológiai és átláthatósági fókuszuk nélkülözhetetlen a piaci szereplők megnyeréséhez.