BitMEX CEO: Egy évtizeden belül új eszközosztállyá válhat a kriptó

A bitcoinban (BTC) megvan a potenciál, hogy a következő 10 évben egy új eszközosztállyá fejlődjön, nyilatkozta a BitMEX kriptovaluta határidős piac elnöke, Arthur Hayes.

Hayes az Unchained podcastjának moderátorával Laura Shinnel beszélgetett még a múlt hónapban a CME Global Financial Leadership konferenciáján.

Amikor arról kérdezték, hogy vajon a kriptovaluta egy új eszközosztályt képvisel, Hayes szkeptikusan annyit válaszolt, a kriptó “egyfajta keverék” és hogy még “mindig túlságosan kicsi”:

Bona fide eszközosztállyá válhat a következő 10 évben? Talán. A hatóságok továbbra sem tudják eldönteni vajon a Bitcoin hosszú távon biztonságos-e […] Továbbra is egy kísérlet.

Mindazonáltal Hayes optimistán hozzátette “egy új módja lehet a tőkebevonásnak és a globális értéktranszfernek.”

A BitMEX CEO kitért a hagyományos kereskedés jövőjére is és szerinte a kriptók át fogják írni a hagyományos kereskedési órákat:

Szerintem 24/7 kereskedése a különböző eszközöknek lesz a jövő és be fog gyűrűzni más általunk jól ismert piacokra is, FX, fix hozamú és értékpapír piacokra is.

Még novemberben Hayes azt prognosztizálta, hogy a kriptotél akár másfél évig is eltarthat figyelembe véve a “korábbi tapasztalatait” az “atom medvepiacokról” még 2014-ben és 2015-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük