Bivalyerős bitcoin bányászgéppel érkezik a Bitmain

A kínai székhelyű Bitmain, a világ legnagyobb bitcoin-bányászati berendezésgyártója egy új, hatékonyabb bitcoin-bányászgépet készül a piacra dobni – mondta a The Blocknak egy, az ügyet ismerő bennfentes.

A bányászgépet a legújabb 5 nanométeres (5 nm) chiptechnológiára tervezték, amely gyorsabb és kevesebb energiát fogyaszt. A forrás szerint 150 terahash másodpercenkénti (TH/s) számítási teljesítménnyel büszkélkedhet, 3,1 kilowattóra (kWh) energiafogyasztás mellett.

Colin Wu, a Bitmain korábbi kommunikációs vezetője, aki most a Wu Blockchain kriptomédia-portált üzemelteti, először tweetelt az S19XP nevű új masináról.

A Bitmain az S19XP-t a héten Dubaiban megrendezésre kerülő bányászati konferenciáján fogja bejelenteni – jelentette az anonim forrás hozzátéve, hogy a cég a közelmúltban már a VIP ügyfeleinek bemutatta a legújabb gépet.

Ha a hirdetett specifikációkkal kerül a piacra, az új bányászgép lesz az eddigi legerősebb bitcoin bányászberendezés a világon.

A Bitmain jelenlegi legerősebb bányászgépe, az S19 Pro, ami 110 terahash/másodperc teljesítménnyel rendelkezik, miközben az energiafogyasztása ennek is körülbelül 3,1 kWh. Ez azt jelenti, hogy a bányászgép gyártó vállalat egy 36%-kal erősebb, hasonló energiafogyasztású géppel rukkol elő.

A Bitmain állítólag az év elején kezdett 5 nm-es chipeket rendelni a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company-tól (TSMC), a világ legnagyobb mikrochip-gyártó cégétől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.