Bizalmas információk szivárogtak ki a Celsius eszközökre tett ajánlatokról

Legalább öt cég tett ajánlatot a Celsius Network kriptoeszközeire, köztük a Binance, a Bank To The Future és a Galaxy Digital, a Tiffany Fong kriptoblogger által megosztott kiszivárgott információk szerint.

Fong, aki az FTX összeomlását követően Sam Bankman-Frieddel készített több exkluzív interjúja után vált híressé, olyan dokumentumokat tett közzé, amelyekről azt állítja, hogy december 20-án szerezte meg. Ezek a dokumentumok “a Celsius Network kriptoeszközeire tett részletes ajánlatokat tartalmazzák”.

Egy Substack bejegyzésében Fong kifejtette, hogy eredetileg tartózkodott az ajánlatok kiszivárogtatásától, hogy elkerülje a licitálási folyamat megzavarását. De a Celsiust képviselő ügyvéd nemrégiben tett megjegyzései arra késztették, hogy megossza azokat mindenkivel.

“Tartózkodtam az ajánlatok nyilvános megosztásától, hogy elkerüljem a licitálási eljárások megzavarását vagy az ügyfelek felé történő visszatérítések negatív befolyásolását. Azonban a január 24-i Celsius Network bírósági meghallgatáson a Kirkland & Ellis ügyvédje, Ross M. Kwasteniet kijelentette, hogy az ajánlatok nem voltak meggyőzőek” – magyarázta Fong.

A Fong által megosztott ajánlattevők között szerepel a Binance kriptotőzsde, a Bank To The Future online befektetési platform, a Galaxy Digital digitális eszközbefektetési vállalat, a Cumberland DRW kriptokereskedő cég és a NovaWulf digitális eszközbefektetési cég.

Fong szerint ezeknek a kriptocégeknek az ajánlatait novemberben nyújtották be, de mindegyiket elvetették. A blogger megosztotta azt is, hogy a Binance 15 millió dolláros ajánlatot tett az eszközökre. Ezekből 12 millió dollárt a Celsius ingatlanra szántak, 3 millió dollárt pedig “az átmigrált felhasználók között arányosan osztottak volna szét“.

A Binance állítólagos összefoglaló term sheetjében azt vállalta, hogy “minden likvid kriptót megvásárolna és átvinné a saját platformjára valós piaci értéken.”

A Galaxy Digital az összes illikvid és stakelt Ether eszköz megvásárlását javasolta körülbelül 67 millió dollárért.

Eközben a Bank To The Future ajánlata azt részletezte, hogy az összes likvid kriptoeszköz és biztosíték arányosan visszakerült volna a hitelezőkhöz a Bank To The Future irányítása alatt.

A Celsius csődeljárásában érintett felek nem tudtak az ajánlatokról

Mindeközben egy január 26-i tweetben a Bank To The Future vezérigazgatója, Simon Dixon megerősítette, hogy a cégére vonatkozó kiszivárgott ajánlatok tartalma pontos volt.

Fong a blogbejegyzésben megjegyezte, hogy csak erről az öt ajánlatról van tudomása a Celsius kriptoeszközökre. Hozzátette, hogy a Novawulf ajánlata “különösen érdekes“, mivel elég nagy hasonlóságot mutat “a Celsius Network újonnan javasolt szerkezetátalakítási terveivel”.

Fong elmondta azt is, hogy beszélgetett több Celsius Network alkalmazottal, és meglepetésére a legtöbb alkalmazottat még csak be sem avatták az ajánlatokba. Hozzátette, hogy még a felsővezetők sem tudtak erről az információról. Fong így megerősítette, hogy a hitelezőket és még a legtöbb alkalmazottat is a teljesen kizárták kriptoeszközökre tett ajánlatok megismeréséből.

Fong nem tudja, hogy hogyan fognak alakulni a dolgok, de úgy véli, hogy a hitelezők nagyobb átláthatóságot érdemelnek. Joguk van látni azokra az eszközökre tett ajánlatokat, amelyeket ők helyeztek el a platformon.

A Binance nem kívánt nyilatkozni az ügyben, mondván, hogy “alapelvünk, hogy nem kommentáljuk a spekulációkat, pletykákat vagy folyamatban lévő ügyleteket”.