Ukrajna blokklánc alapú aukciós portált épít a lefoglalt eszközök értékesítésére

Ukrajna blokklánc alapú aukciós portálon keresztül értékesíti majd azokat az eszközöket, melyeket a bűnüldöző hatóságokat illegális tevékenységek leleplezésekor foglalt le a bünözőkől. Az ukrán igazságügyi minisztérium nyitott a technológia irányába, saját blokklánc alapú aukciós portált építenek a Bitfury segítségével.

Blokklánc alapú aukciós platform Ukrajnában

Blokklánc alapú aukciósAz igazságügyi minisztérium egy olyan hatékony platformot szeretne kialakítani, melyen keresztül minden lefoglalt vagyontárgy és eszköz értékesítése átláthatóbbá válhat a jövőben. Céljuk az aukciós folyamat transzparensé tétele a nyilvánosság számára. Serhiy Petukhov miniszter szerint így elkerülhetőek lesznek a korrupcióval kapcsolatos problémák a jövőben.

Az infrastrukturális hátteret a Bitfury csoport adja, mely vezető cégnek számít a blokklánc technológia mindennapos alkalmazásában. Már 2017 áprilisa óta együtt dolgoznak az ukrán kormánnyal. Az első blokklánc alapú aukciós értékesítésre pedig a héten szerdán sor is került.

Transzparensebb kormányzat a Bitfury segítségével

A Bitfury csoport blokklánc alapú szoftveres és hardveres megoldásokat nyújt nagyvállalatoknak és állami szervezeteknek. Termékeiket a világ számos országában használják évek óta biztonsággal. Ezért a megállapodásuk a kormánnyal nagy lelkesedést okozott a bitcoin közösségben, hiszen a fejlesztést a Bitfury reputációja miatt mindenki megbízhatónak találja.

Valery Vavilov, a Bitfury igazgatója már többször nyilatkozott arról, hogy a blokklánc alapon kivitelezett kormány rendszerek több millió dollár értékű eszközzel kapcsolatos adatot tud biztonságosan és transzparensen kezelni. Ezen felül pedig a blokklánc technológia alkalmazása jelentős gazdasági és társadalmi hatással is bír. A nyilvánosság számára ugyanis sokkal jobban áttekinthetővé válna az egyes kormányok gazdálkodása, amennyiben az a nyilvános főkönyvön van vezetve. Így bármely honpolgár beleláthat az állam működésébe, ellenőrizve, hogy a hatalmon lévők valóban a választók érdekeit képviselik.

Az ukrán kormány és a Bitfury együttműködésének célja a korrupció legyőzése a blokklánc technológia segítségével. Ukrajna ugyanis az utóbbi években számos pénzügyi támogatásban részesült, melyek felhasználásának mind feltétele a korrupció visszaszorítása az országban.

A Bitfury egyre jobban terjeszkedik a régióban. Januárban a grúz kormánnyal kötött partnerségi megállapodást, melyben az ország ingatlannyilvántartás rendszerét helyezik majd blokklánc alapra a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük