Ukrajna blokklánc alapú aukciós portált épít a lefoglalt eszközök értékesítésére

Ukrajna blokklánc alapú aukciós portálon keresztül értékesíti majd azokat az eszközöket, melyeket a bűnüldöző hatóságokat illegális tevékenységek leleplezésekor foglalt le a bünözőkől. Az ukrán igazságügyi minisztérium nyitott a technológia irányába, saját blokklánc alapú aukciós portált építenek a Bitfury segítségével.

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

Blokklánc alapú aukciós platform Ukrajnában

Blokklánc alapú aukciósAz igazságügyi minisztérium egy olyan hatékony platformot szeretne kialakítani, melyen keresztül minden lefoglalt vagyontárgy és eszköz értékesítése átláthatóbbá válhat a jövőben. Céljuk az aukciós folyamat transzparensé tétele a nyilvánosság számára. Serhiy Petukhov miniszter szerint így elkerülhetőek lesznek a korrupcióval kapcsolatos problémák a jövőben.

Az infrastrukturális hátteret a Bitfury csoport adja, mely vezető cégnek számít a blokklánc technológia mindennapos alkalmazásában. Már 2017 áprilisa óta együtt dolgoznak az ukrán kormánnyal. Az első blokklánc alapú aukciós értékesítésre pedig a héten szerdán sor is került.

Transzparensebb kormányzat a Bitfury segítségével

A Bitfury csoport blokklánc alapú szoftveres és hardveres megoldásokat nyújt nagyvállalatoknak és állami szervezeteknek. Termékeiket a világ számos országában használják évek óta biztonsággal. Ezért a megállapodásuk a kormánnyal nagy lelkesedést okozott a bitcoin közösségben, hiszen a fejlesztést a Bitfury reputációja miatt mindenki megbízhatónak találja.

Valery Vavilov, a Bitfury igazgatója már többször nyilatkozott arról, hogy a blokklánc alapon kivitelezett kormány rendszerek több millió dollár értékű eszközzel kapcsolatos adatot tud biztonságosan és transzparensen kezelni. Ezen felül pedig a blokklánc technológia alkalmazása jelentős gazdasági és társadalmi hatással is bír. A nyilvánosság számára ugyanis sokkal jobban áttekinthetővé válna az egyes kormányok gazdálkodása, amennyiben az a nyilvános főkönyvön van vezetve. Így bármely honpolgár beleláthat az állam működésébe, ellenőrizve, hogy a hatalmon lévők valóban a választók érdekeit képviselik.

Az ukrán kormány és a Bitfury együttműködésének célja a korrupció legyőzése a blokklánc technológia segítségével. Ukrajna ugyanis az utóbbi években számos pénzügyi támogatásban részesült, melyek felhasználásának mind feltétele a korrupció visszaszorítása az országban.

A Bitfury egyre jobban terjeszkedik a régióban. Januárban a grúz kormánnyal kötött partnerségi megállapodást, melyben az ország ingatlannyilvántartás rendszerét helyezik majd blokklánc alapra a jövőben.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.