Blokklánc és kriptovaluta oktatósorozat indult Ukrajnában

Az ukrán kormány szeretné az átlagemberekkel jobban megismertetni a blokkláncot, bitcoint és más kriptovalutákat. Erre pedig tökéletesen alkalmas lehet egy blokklánc és kriptovaluta oktatósorozat elindítása.

Kormányzati kezdeményezésre indult el a sorozat

November 27-én a Digitális Transzformációs Minisztérium egy beszámolóban jelentette be az új sorozat elindítását. Valeria Ionan, eurointegrációs miniszterhelyettes szerint a sorozat a Digitális Oktatási Akció névre keresztelt projekt részét képezi. A kormány szeretné a sorozattal az állampolgárok tájékozottságát növelni a blokklánc és a kriptovaluták témakörében. Jó lenne ugyanis, ha minél több ember tisztában lenne a kriptovalutákkal kapcsolatos alapfogalmakkal.

A sorozat 8 részből áll, amelyek mindegyike 6-12 percig tart. A részekben szó lesz különböző alapfogalmakról, valamint a show házigazdája Andriy Onistrat interjút is fog készíteni több blokklánc iparban tevékenykedő vendéggel.

Az első rész már elérhető a Youtube-on, amelyben a műsorvezető Ivan Paskart látta vendégül, aki a Binance marketing menedzsere Ukrajnában. Szó volt az interjúban a Bitcoinról, az Ethereumról és a decentralizált tőzsdékről is. Annak ellenére, hogy a műsor alapvetően azoknak szól, akik még csak most ismerkednek a kriptovalutákkal, már az első részben is sikerült komolyabb témákat feszegetni. Így a nagyobb tudással rendelkező személyeknek is hasznosnak tűnik.

Ukrajnában egyébként a politikai instabilitás miatt már a legtöbb technológiához jól értő állampolgár úgy döntött, hogy kihasználja a blokklánc nyújtotta lehetőségeket és papírpénzről kriptovalutára vált. Sajnálatos módon ugyanis az ukrán nemzeti valuta, a hrivnya értéke jelentős mértékben csökkent a bizonytalanság miatt, így az ukránok kénytelenek más megoldásokat keresni annak érdekében, hogy megfelelő módon védeni és tárolni tudják a vagyonukat.

Ukrajna támogatja a blokklánc technológiát

A világjárvány arra kényszerítette az egyes kormányokat, hogy előtérbe helyezzék a digitális fizetési módokat. Az ukrán kormány is alkalmazkodik az új trendekhez és komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy fellendítse a blokklánc technológiát. Alex Bornyakov, digitális transzformációs miniszterhelyettes úgy gondolja, hogy az országban a körülmények különösen kedvezőek a kriptovaluta startupok fejlődése számára, ezért Ukrajna tervei között szerepel egy olyan törvény elfogadása, amely megfelelően szabályozza a kriptovalutákat és az azokhoz kapcsolódó folyamatokat, valamint az országban működő kriptovalutával foglalkozó vállalatokra is kiterjed.

Az Energiaügyi Minisztérium továbbá felajánlotta a lehetőséget az ország legnagyobb energiavállalatának, hogy megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a nukleáris erőművek által generált energiatöbbletet kriptovaluta bányászathoz használják fel. A kormány úgy gondolja, hogy a legális bányászati tevékenységek hozzájárulhatnának ahhoz, hogy az ukrán gazdaság fellendüljön ezekben a válságos időkben.

Kapcsolódó:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük