Blokklánc fejlesztőket keres a Square, bitcoinban fizet

A Square amerikai fizetési szolgáltató kriptovaluta és blokklánc fejlesztőket keres és az USD helyett bitcoinban fizetné a jövedelmüket. A munkalehetőséget Jack Dorsey Twitter és Square CEO osztotta meg egy tweetben.

“Square 3–4 kripto mérnököt és egy tervezőt keres hogy teljes munkaidőben a nyílt forrású hozzájárulásaikkal a Bitcoin/kriptó ökoszisztémán dolgozzanak. Dolgozhatsz bárhonnan, közvetlenül nekem jelentenek, és akár Bitcoinban is fizethetünk!” – áll a tweetben

Dorsey egy későbbi kommentjében a bitcoin fizetést azzal indokolta, hogy így kívánja a szélesebb Bitcoin és kriptó ökoszisztémát is jobbá tenni.

Dorsey hozzátette, ez lesz az első nyílt forrású kezdeményezés, mely független a napi üzletmenettől és céloktól mivel a leendő fejlesztők teljes egészében a kriptoközösség érdekeit fogják szem előtt tartani a Square kereskedelmi érdekei helyett.

Hogy Square mennyire gondolja komolyan elköteleződését a kriptovaluta ökoszisztéma felé azt az éves 166 millió dolláros Bitcoin értékesítésből is igazolja. A medvepiacok ellenére (vagy pontosan emiatt) 2018 során a Square applikáción keresztüli BTC értékesítés fokozatosan nőtt. A Q2 negyedévben 15 millió, Q3-ban 9 millió majd a Q4-ben 52 millió dollár értékű BTC vándorolt a felhasználók tárcájába.

A Twitter vezér fanatikus Bitcoin hívő és decemberben kijelentette, szerinte pár év múlva a Bitcoin lesz az Internet natív fizetőeszköze:

[Bitcoin] az interneten született, az interneten fejlődött, az interneten került tesztelésre…maga az internet.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.