Twitter CEO: Az Internet natív pénze a Bitcoin lesz

A Twitter és a Square CEO-ja, Jack Dorsey a Joe Rogan Experience podcaston adott egy interjút, ahol azt nyilatkozta, az Internetnek meglesz a saját fizetőeszköze és az valószínűleg a Bitcoin lesz.

“Szerintem a Bitcoin lesz”

A 4.4 millió követőt számláló Joe Rogan Experience podcaston nyilatkozva Dorsey újra annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az Internet egy natív fizetőeszköz kialakulása felé halad. Az ügyvezető szerint a Bitcoin tűnik a szerep betöltésére legalkalmasabb digitális pénznek. Dorsey szerint:

Úgy gondolom, az Internetnek meglesz a saját valutája, de nem tudom hogy a Bitcoin lesz-e. Szerintem az lesz, ha figyelembe vesszük mindazt a tesztet, amint át kellett esnie, valamint a mögötte sorakozó elveket és ahogy létrehozták. Egy olyan dolog, ami az Interneten született, az Interneten fejlődött, az Interneten került tesztelésre, [és] az Interneté.

Dorsey nem először adja a pumpát a Bitcoinnak. 2018 májusában már egyszer kijelentette, a Bitcoinnak kellene az Internet natív pénzének lennie. Pontosan ezért döntött úgy, hogy a Square vállalata kizárólag a BTC-re fog fókuszálni a jövőben és nem tervez más kriptókat listázni a Cash App alkalmazásán.

Twitter CEO: Az Internet natív pénze a Bitcoin lesz

Dorsey a podcastban elmagyarázta Joe Rogannak, hogy a Bitcoin egy újabb dimenzióval ruházza fel a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetőségét. Azzal, hogy a Square listázta a kriptót, a vállalat képessé vált, hogy lényegesen több embert tudjon kiszolgálni, mintha valamelyik mainstream csatornát használták volna.

Szerinte az Internet egy egységes digitális nemzet és ezért logikus, ha rendelkezik egy saját fizetőeszközzel is.

A fiatpénzek nem mások, mint pitiáner nemzetpolitikai rabszolgák, melyek csak egy adott régióban, gazdasági térségben rendelkeznek hivatalos fizetőeszköz státusszal. A Bitcoin ezzel szemben nem ismer határokat, és a tiszta matematikán alapuló algoritmusa egyfajta semlegességgel, egyetemlegességgel és geopolitikai elfogulatlansággal ruházza azt fel.

Dorsey a Bitcoin filozófiai aspektusát is kiemelte és szerinte a Bitcoin elkezdte megváltoztatni az emberek hozzáállását az érték fogalmához. Fontos, hogy mindenki kritikusan vizsgálja a feltörekvő trendeket máskülönben le fognak maradni, ahogy az Internet is tette a kommunikáció és a globális üzleti modellek forradalmasításával.

A Bitcoin kritikusainak és a bankoknak Dorsey a következőt üzente:

A technológia tovább fog menetelni és lassan irrelevánsak lesztek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük