EY: A blokklánc kritikus tömeg elérése előtt áll


Az Ernst & Young (EY) multinacionális szolgáltató vállalat legutóbbi jelentése szerint a blokklánc kritikus tömeg elérése előtt áll a közeljövőben.


EXMO affiliate program

A „Blokklánc reakció: Tech cégek a kritikus tömegre készülnek” című jelentés azt mutatja be, hogy a tech cégek hogyan fogják érzékelni a blokklánc „lehetőségekben gazdag, de egyelőre éretlen” technológiáját.

A jelentés továbbá ennek a növekedésben lévő környezet potenciálját, valamint a kritikus tömeg elérésének kihívásait is feltérképezi.

A blokklánc kritikus tömeg közeleg, épp időben

Az EY jelentésének szerzői közé tartozik több magas beosztású vezető, köztük Angus Champion de Crespigny. Az EY Pénzügyi szolgáltatások – Blokklánc és elosztott infrastruktúra stratégiai vezetője a következőt nyilatkozta:

„Azt javasoljuk a vállalkozásoknak, hogy ne azt vizsgálják, a blokklánc hogyan illik bele a jelenlegi üzletpolitikájukba, hanem inkább arra keressék a választ, hogy a termékeik és szolgáltatásaik hogyan állnák meg a helyüket egy blokklánc uralta világban.”

A multinacionális cég szerint a blokklánc technológia a „jó tech, jó időben” lehet. Ez annyit jelent, hogy az adatvisszaélések és biztonsági rések kijátszásának korában a hackerbiztos digitális megoldás fontos szerepet tölthet be.

A blokklánc kritikus tömeg elérése előtti sikerét az is segíti, hogy új modelleket és piacokat tett népszerűvé a társadalomban. A dolgok internete (internet of things), a megosztáson alapuló közösségi gazdaság (sharing economy) valamint a digitális megosztás gyors terjedéséhez szintén hozzájárulhat a blokklánc elterjedése.

Mindazonáltal az EY jelentése azt is hozzáteszi, hogy a blokklánc technológiája gyerekcipőben jár egyelőre. Egy potenciális PR problémaként pedig a bitcoinnal való kapcsolatát látják, mint a pénzügyi szektor hevesen vitatott innovációját. Ezek mindenképp kérdéseket vetnek fel a blokklánc iránt érdeklődő befektetők között.

A jelentés végül azt is megemlíti, hogy a blokklánc terjedésének sebessége egyelőre viszonylag lassú lesz mindaddig, amíg az iparági szabványok kialakulnak. Azonban ez nem jelenti, hogy a cégek hátradőlhetnek és várhatnak, amíg nem kopogtat az ajtajukon.

HashFlare

Az EY szavaival: „a blokklánc kritikus tömeg elérése utáni hatása széles körben érezhető lesz”.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.