Blokklánc okostelefon a Huawei-től

Egyre több vállalkozás adoptálja, vagy tervezi adoptálni a blokklánc technológiát, és úton van az első olyan termék, amit a publikum végre szó szerint a kezébe vehet: a blokklánc elven funkcionáló okostelefon. A Bloomberg számolt be róla, hogy a kínai techóriás, a Huawei egy olyan okostelefon kifejlesztését tervezi, amely támogatja a decentralizált alkalmazásokat (DApp) a blokklánc protokollon keresztül. A Huawei egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt.

Blokklánc okostelefon SIRIN rendszeren

A Bloomberg információi szerint a Huawei a nyílt forráskódú SIRIN OS operációs rendszer engedélyének megszerzésében érdekelt. Az operációs rendszert a svájci SIRIN LABS fejlesztette ki. A világ harmadik legnagyobb mobilgyártója a SIRIN és a decentralizált alkalmazásokat együtt alkalmazná és az Android rendszereken futna.

A Huawei és a SIRIN LABS megerősítette, hogy céges képviselőik találkoztak idén februárban, azonban további részleteket nem árultak el. A Sirin Labs Twitterén a következő bejegyzést tette közzé a találkozó után:

“Fantasztikus találkozó a SIRIN LABS és a Huawei között egy lehetséges együttműködés kapcsán.”

sirinlabs-huawei-blokklánc-okostelefon

A Bloomberg forrásai szerint a tárgyalások korai stádiumban vannak, megállapodás még nem született, a Telegram SIRIN LABS-os csoportjának adminisztrátora a feltett kérdésre pedig annyit közölt, hogy be fogják jelenteni a partneri viszonyt, amint az hivatalossá válik.

A 2104-ben létrehozott SIRIN LABS saját blokklánc hálózaton működő okostelefon és kriptotárca fejlesztésén dolgozik, valamint egy decentralizált app elvén funkcionáló platformon is, melyen keresztül kriptopénzeket válthatunk fiat pénzekre. A cég Finney névre keresztelt telefonját az év második felében tervezi áruba bocsátani 1000 dollár körüli áron.

Ha a felek megerősítik a megállapodást, a Huawei lehet a jövőben az első olyan nagy mobiltelefon gyártó, amely blokklánc alapú okostelefonnal büszkélkedhet, valamint egy ilyen telefon piacra dobása azt jelentené, amely végre a nagyobb tömegekhez is elvinné az új technológiát.

huawei-blokklánc-okostelefon

Március elején a Huawei egy blokklánc alapú hitelesítő rendszert szabadalmaztatott az intellektuális tulajdonjogok védelmére a digitális tartalmakat illetően. Eszerint a blokklánc hálózat véglegesen rögzítené az összes hitelesítési adatot, így például a szerzői jog tulajdonosának azonosítóját és a digitális tartalomhoz való hozzáférés pontját. A Huawei még 2016 augusztusában nyújtotta be szabadalmi kérelmét.

Borítókép forrása: Forbes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük