A blokklánc technológia fontos szerepet játszhat a virtuális valóság és a közösségi média jövőjében

A Sensorium, egy virtuális valósággal foglalkozó médiaplatform, tagja lett egy svájci, nonprofit blokklánc egyesületnek, a Globális Blokklánc Üzleti Tanácsnak (Global Blockchain Business Council, a továbbiakban röviden GBBC).

A GBBC május 28-i virtuális fórumán, a Sensorium technológiai vezetője, Alex Blagirev is előadást tart arról, hogy a virtuális közösségi média hogyan fogja megváltoztatni az emberek online interakcióit.

A CoinTelegraph beszélgetett a GBBC-vel a virtuális valóság (VR) és a közösségi média metszéspontjáról, illetve a blokklánc szerepéről a VR szektor jövőjében.

Az elosztott főkönyvi technológia védi a felhasználói tartalmat

A GBBC képviselőjének elmondása szerint a virtuális valóság és a közösségi média konvergenciája már elkezdődött és kezd egyre népszerűbbé válni. A legnagyobb platformok, mint például a Facebook már “lehetővé teszik, hogy a felhasználók új módokon tapasztalják meg a tartalommegosztást.

… a blokklánc technológia nagy valószínűséggel fontos szerepet fog játszani a digitális eszközök és az online virtuális gazdaság megteremtésében” – tette hozzá a GBBC szóvivője.

Ezen felül a blokklánc technológia védheti a szerzői és tulajdonjogokat, amellett, hogy a technológia segítségével új reklámozási modellek megteremtése is lehetséges lesz a virtuális világokban.

A blokklánc segíthet megszüntetni a személyazonosság-lopást

A Sensorium kereskedelmi vezetője, Brian Kean a blokklánc biztonsági előnyeit hangsúlyozta:

“A személyazonosság-lopások, a hamis fiókok stb. a társadalmi-virtuális világban nagyjából el fognak tűnni a blokklánc technológiának köszönhetően, hiszen mindenkinek igazolnia kell majd a személyazonosságát a blokkláncon keresztül.”

Kean azt is elmondta, hogy a blokkláncot arra is fogják használni, hogy “megkönnyítsék a fizetést a harmadik féltől származó tartalmak esetén.

A GBBC tagjaként a Sensorium számos tevékenységben vesz majd részt, mint például a blokklánc technológia adaptálásának elősegítése, illetve a törvényhozók, döntéshozók és cégvezetők képzése a technológia előnyeiről.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük