Spanyol közösségi médiát vett a blokklánc fejlesztőcég

IOVLabs, az RSK bitcoin okosszerződés hálózat anyavállalata felvásárolta a Taringa spanyol közösségi média platformot. A felvásárlással együtt az IVOLabs integrálni fogja a közösségi platformra a natív tokenjét, a RIF tokent.

A közleményükben hozzátették, a Taringa integrálni fogja az RSK decentralizált alkalmazásait és infrastruktúráját.

A Taringa az egyik legnagyobb spanyol ajkú közösségi média alkalmazása és állítólag több mint 30 millió felhasználóval, 1000+ közösséggel és 8 millió megosztást számol naponta.

“Az IOVLabs a Taringát választotta az erős dominanciája miatt Dél-Amerikában a spanyol ajkú audiencia, valamint az egyedi regionális pozíciója miatt, ami a régióban tömeges kriptovaluta elfogadottságot eredményezett,” nyilatkozták a felvásárlás kapcsán.

A Gibraltárban bejegyzett RSK 2018. januárban indította mainnetjét és novemberben a RIF tokenjét. Az RSK okosszerződés platformja a Bitcoin hasherején alapul, ami magasfokú hálózati biztonságot biztosít neki.

“Úgy tekintünk a Taringára, mint az első lépés a tömeges RSK és RIF token adoptációhoz vezető úton,” nyilatkozta Diego Gutierrez Zaldivar, IOVLabs ügyvezetője.

A Taringa már 2015-ben bevezette a Bitcoint az alkalmazására aminek keretében a legjobb tartalomkészítők a platformon bitcoin adományban részesülnek.

A Taringa a mélyebb blokklánc integráció segítségével újabb funkciókkal bővíteni a platformját, köztük egy decentralizált kriptotőzsdével és egy dapp piactérrel. Hogy pontosan mennyit fizetett az IOVLabs a Taringáért, az nem derült ki, de 5 millió dollárt különítettek el a közösségi média fejlesztésére.