A blokkláncnak köszönhetően hamarosan átviheted beállításaidat egyik autóból a másikba

A Mercedes anyavállalata, a Daimler új, blokklánc technológián alapuló mobilitási platformja egy olyan terméket hoz piacra, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók átvigyék egyik autóból a másikba beállításaikat.

A Daimler csütörtökön jelentette be, hogy a projekthez az Ontologyt hívja segítségül, ami egy nyílt forráskódú, adatokra és digitális identitásra szakosodott blokklánc.

A partnerségből születő első terméket, a ’Welcome Home’ -ot a Startup Autobahn-on, a Daimler most zajló virtuális élő eseményén mutatják be először. A terméket azoknak találták ki, akik szeretnék átvinni a preferenciákat, beállításaikat egyik autóból a másikba, például autókölcsönzéskor.

Az autó preferenciái olyan beállítások, mint a világítás, az ülés, a zenelejátszók” – mondta Gloria Wu, az Ontology Globális Ökoszisztéma Partnerségi vezetője. Azt is elmondta, hogy a felhasználók “a Welcome Home alkalmazást használva az alkalmazáson belül akár autókölcsönzők szolgáltatásait is igénybe vehetik anélkül, hogy újból regisztrálniuk kelljen.”

Mobilitás közösségi hálóval ötvözve

A Daimler és az Ontology partnerség keretében felépített platform lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy mind az azonosítással kapcsolatos adatokat, mind az autóban lévő preferenciákat átvigyék egyik régióból a másikba, amennyiben az autókölcsönző vagy a lízingelő is be van regisztrálva a platformra.

A nyilatkozat hozzátette, hogy a Welcome Home a MoveX platform első terméke. A MoveX platform célja, hogy felgyorsítsa a blokklánc adaptációt a felhasználói roaming, a bundling (több termék/szolgáltatás értékesítése egyben, csomagként) és a közösségi gazdaság körül.

A Welcome Home ötvözi a mobilitást a közösségi hálókkal” – írta Harry Behrens, a Daimler Mobility Blockchain Factory vezetője e-mailben elküldött nyilatkozatában. Kifejtette azt is, hogy a platform nem csak az autókkal kapcsolatos preferenciákkal, hanem bármilyen okoseszközzel kapcsolatban használható.

Hogy mit ettél, mi volt az útiterved, mind elmentheted a profilodba, és megoszthatod a barátoddal – feltételezve, hogy ő is használja a Welcome Home-ot” – mondta Wu.

Hozzátette, hogy a csütörtöki demonstrációt követően, a platform várhatóan októberben kerül majd a potenciális üzleti partnerekhez és üzemeltetőkhöz.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük