Németország 2. legnagyobb tőzsdéje kriptotrader appot indított

A Börse Stuttgart Group, Németország második legnagyobb tőzsdéjét tulajdonoló csoport kriptokereskedési applikációt indított.

Egy évnyi fejlesztés után csütörtökön jelentette be a Börse Stuttgart a Bison app elkészültét ami már elérhető az iOS 9+ és Android 4.4+ készülékekre, bár egyelőre csak német nyelven. Az applikáció segítségével bitcoint (BTC), ethereumot (ETH), litecoint (LTC) és XRP-t lehet adni-venni euróért.

Az app zéró kereskedési díjat számol fel és a tárolásra beépített tárcát fejlesztettek ki (de nem árt nem elfelejteni: nem a te privát kulcsod, nem a te kriptód), áll a Börse Stuttgart közleményében. A felhasználók jelenleg csak reggel 6 és éjfél között kereskedhetnek, de később 7-24-re fogják bővíteni. A cég bevétele elsősorban a spreadekből fog származni, azaz a vételi és az eladási árfolyamok közötti különbségből.

Az ügyletek lebonyolítását a pénzügyi szolgáltató leányvállalat EUWAX AG fogja intézni, a letétkezelést pedig a Blocknox GmbH.

A szintén német SolarisBank AG lesz a külsős banki partner, mely az utalások feldolgozásáért és a fiatpénz letétek tárolásáért felel. A letétekre a német állam az érvényben lévő EU-s letétvédelmi törvények értelmében garanciát vállal.

Az applikációt fejlesztő Sowa cég elnöke elmondta, hogy a Bison appra további funkciók bevezetését tervezik, ami elsőként a 24 órás, 7 napos kereskedést jelent, még több kriptó listázása mellett.

A Bison egyelőre csak Németországban elérhető, de a közlemény szerint további országban is be fogják vezetni.

A Börse Stuttgart Group egy korábbi nyilatkozatában kifejtette, egy tokenértékesítési platform bevezetésében is érdekelt, de az még fejlesztés alatt áll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük