Németország második legnagyobb tőzsdéje kriptopénz kereskedési platformot indít

Németország második legnagyobb tőzsdéje, a Börse Stuttgart Group kriptopénz kereskedési platformot indít 2019-ben.

A vállalat szerdán jelentette be a lépést és a cél érdekében már partnerséget kötött egy helyi fintech vállalattal, a solarisBankkal, a kriptopénz kereskedési infrastruktúra kifejlesztése érdekében. A solarisBank, ami egy banki engedéllyel rendelkező helyi cég, egyben mint banki partner is részt vesz a fejlesztésben.

“A technológia és a banki szakértelem vegyítésével a solarisBank kiváló együttműködő partner központi szolgáltatások nyújtására a digitális eszközök értékláncán” tette hozzá Alexander Hoptner, Börse Stuttgart elnök.

Kezdetekben bitcoin és ether kereskedést kínál a platform, amihez később tokeneket és várhatóan egy ICO forrásgyűjtési platformot is hozzáfűznek. A közlemény szerint az ICO platformot már szintén fejlesztik.

Mind magánszemélyek, mind intézményi befektetők kereskedhetnek majd a Börse Stuttgart kriptós platformján és a funkciói nagyban hasonlítani fognak egy részvénytőzsde platformjának funkcióihoz. Ilyen funkciók lesznek a publikus megbízáskönyvek és a helyi szabályoknak megfelelő megbízás végrehajtás.

A Börse Stuttgart a partnerséggel egy időben szabályozási jóváhagyásért is folyamodott egy multilaterális kereskedési eszköz (MTF) bevezetése érdekében. Az MTF egy olyan kereskedési rendszer típusa, ami elektronikusan egyezteti a vevők és az eladók pénzügyi instrumentum megbízásait.

Az értéktőzsde még augusztusban jelentette be a kriptotőzsdére és ICO token platformra vonatkozó terveit a Bison nevű kriptovaluta kereskedési és letétkezelési alkalmazással együttesen. Az appot a Börse leányvállalata fogja publikálni és az ígéretek szerint díjmentes kereskedést lesz rajt elérhető.

A solarisBank kedden egyazon időben szövetséget kötött a kriptopénz utalási platformmal a Bitwalával is melynek keretében bankolási megoldásokat szeretnének ajánlani a kriptopénzeket használóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük