Már a Twitteren is lehet Brave BAT adományokat küldeni

A reklámmentes böngészést kínáló Brave böngésző hivatalosan is elindította a twitteres adomány küldési szolgáltatását. A követők BAT tokennel jutalmazhatják a tweetelőket.

A Mozilla és Firefox társalapítójaként ismert Brendan Eich Brave böngészője 2018-ban kezdte meg a menetelését. Különösen kedvelt személyes adataik védelmét prioritásként kezelő, online hirdetések bámulásába belefáradt felhasználók körében. 2017-es ICO-ja során 1 milliárd tokent értékesítettek amiből 500 millió maradt a vállalatnál.

A cég célja az volt, hogy egy tisztességes(ebb) alapokon nyugvó nyereségmegosztási modellel álljon elő a felhasználók, tartalomkészítők és a hirdetők között. A borravaló és adomány küldés a webes bővítményben már egy ideje fut, most pedig már a Twitterre is felkerült.

A start apropója kapcsán egyben szétoszt 100 000 BAT tokent azon Brave böngésző felhasználó között, akik még nem fogadhatnak BAT tokent a Brave Reklámok révén. A Brave elmondása szerint hasonló adomány gombot terveznek bevezetni a Redditen, Vimeón és GitHubon is. YouTube és Twitch platformokon már élesítve lett a mikroutalási funkció.

Emellett az adományok automatizálására is lehetőség van, be lehet állítani havi rendszerességű adományokat is a tartalomgyártóknak. A felhasználók a funkciót csak akkor tudják használni, ha Brave böngészőt használnak, illetve a Brave Jutalmak be van kapcsolva.

Egyre csak fejlődik a mikroutalási piac, különösen a Bitcoin Lightning hálózat expanziójával. Például a Tippin.me bővítmény segítségével már anélkül lehet bitcoin lightning utalásokat végrehajtani, hogy saját csomópontot kellene futtatni. A szolgáltatás mellett a Twitter CEO-ja, Jack Dorsey is kiállt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük