Top 10 applikáció, amely hozzájárul a Lightning Network elterjedéséhez

A Lightning Network már senki számára sem új téma, hiszen manapság havi szinten olvashatunk róla. Sőt, a Lightning applikációk vagy más néven LAppok is kezdenek beépülni a kriptovalutákkal foglalkozó emberek szótárába. Mivel a LAppok nagyban elősegítik a Lightning Network elterjedését, összegyűjtöttük a 10 legígéretesebb Lightning Networkre épülő alkalmazást.

Bluewallet

A Bluewallet az egyik legelterjedtebb Lightning Networkot támogató bitcoin tárca. A 2018-ban indult tárca elérhető Android és iOS felhasználók számára egyaránt és rendkívül egyszerű a használata. A tárca létrehozása kevesebb mint egy percet vesz igénybe, azonban már létező tárcát is tudunk importálni az alkalmazásba. Az alkalmazás remek eszköz lehet kereskedők számára is, hiszen az egyik legsűrűbb kritika a bitcoin tranzakciókkal kapcsolatban maga a sebesség. Ezt a Lightning Network és a Bluewallet együttes erővel orvosolja.

BitRefill

A BitRefill egy 2014-ben létrejött alkalmazás, amely eredetileg feltöltős telefonok feltöltésére szolgált, digitális fizetőeszközökkel. Jelenleg az alkalmazás számos kriptovalutát elfogad, Lightning Networkön keresztüli fizetéseket beleértve. Az applikáció segítségével kifizethetünk különféle előfizetéseket, ajándék kártyákat és hasonlókat.

CoinMall

A CoinMall egy P2P piac, ahol különböző digitális termékeket vásárolhatunk, mint például e-könyveket, hangoskönyveket, játékokat és programokat. 2018-ban a CoinMall az elsők között volt a Lightning Networkön keresztüli bitcoin fizetések elfogadásában. Ma is egyike azon kevés online kereskedéseknek, ahol ilyen módon is fizethetünk.

Tippin.me

A Tippin.Me az egyik legsűrűbben használt Lightning Networköt alkalmazó applikáció, amellyel bárkinek küldhetünk egy kis borravalót Twitteren. A Tippin.Me Chrome vagy Firefox bővítményként is alkalmazható. Miután telepítettük a bővítmény, minden tweet alatt egy villám ikon jelenik meg, melynek segítségével megjutalmazhatjuk az adott felhasználót egy általunk kedvelt bejegyzéséért. A html kódját honlapokra is felrakhatjuk, mint ahogy mi is tettük:


LNSMS.World

Az LNSMS.World bárki számára lehetővé teszi, hogy üzenetet küldjünk a világ bármely részére Lightning Networkön keresztüli fizetés ellenében. A nemzetközi üzenetek sok esetben hatalmas felárral küldhetők, viszont ez az online platform segítségünkre lehet abban, hogy ezt olcsón megtegyük.

Lightning Roulette

A LAppok természetesen a szerencsejáték kedvelők igényeihez is próbálnak igazodni. A Lightning Roulette egy online rulettasztal, amely lehetőséget nyújt értékes bitcoinjaink eljátszására vagy megtöbbszörözésére. A Lightning Network segítségével ez az online platform gyors be- és kifizetéséket biztosít felhasználói számára.

Satoshi’s Place

Ez a projekt talán a legérdekesebb a 10 alkalmazás közül. Ez az online felület bárkinek megengedi, hogy próbára tegye művészi képességeit egy digitális vásznon. A vászon 1 millió pixelből áll, és szabadon vásárolhatunk területet rajta 1 szatosi/pixeles áron. A projekt leginkább a Lightning Network elterjedése céljából jött létre, hiszen remekül demonstrálja a mikrotranzakciók által nyújtott lehetőségeket.

LightSpot

A LightSpot egy Lightning Network által működő proof-of-concept applikáció, amely lehetővé teszi Android felhasználók számára, hogy a közelükben levő felhasználóktól béreljenek internet kapcsolatot bitcoinért cserébe. Ezzel az applikációval akár egy kis zsebpénzhez is juthatunk, ha sokan használják környezetünkben, hiszen bárkinek kiadhatjuk otthonunk WiFi kapcsolatát.

Lightning Gem

A Lightning Gem egy online játék, amely a kriptovaluta piac spekulatív jellegét próbálja szimulálni, ahol a játékosok Bitcoin LN-t használnak befizetésre, illetve profit eseték kifizetésre. A játék szabályai megtekinthetők a játék weboldalán.

LN Pizza

Az LN Pizza inkább az Egyesült Államokban élők számára hasznos, de talán egy napon a Pizza Kingből is rendelhetünk majd az applikáció segítségével. Az LN Pizza alkalmazással az Amerikában élők bármikor rendelhetnek Domino pizzát bitcoin LN tárcát használva. Ez egy remek példája annak, hogy a kriptovaluták igenis rendkívül hasznosak a mindennapi életben, hiszen olcsó és villámgyors tranzakciókat tudunk lebonyolítani velük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük