Bréking: kiderült, Kínában is hírek mozgatják a bitcoin árfolyamát!!!44!négy

Egy elemező a Twitteren osztott meg egy szemléletes ábrát a kínai bitcoin kereskedés trendjéről. 

Alex Krüger kereskedő és elemző a Twitteren osztotta meg, hogy Kínában idén folyamatosan nő az érdeklődés a bitcoin iránt a Baidu kereső adatai szerint.

A grafikon szerint mind az áprilisi árfolyamugrást követően, mind pedig a VanEck fél-ETF hírére regálva több keresést folytattak a bitcoin irányt, mint az azt megelőző időszakban. Krüger adatai szerint a bitcoin iránti érdeklődés idén folyamatos ütemben nő felfelé. A növekvő trend mögött feltehetően az Egyesült Államokkal szemben kirobbant kereskedelmi háború a felelős, azaz ismét a bitcoin felé fordultak a befektetők a szigorú tőkekorlátozások miatt és nagyobb figyelemmel kísérik a piacon megjelenő híreket.

Ezzel szemben globális szinten a Google Trends adatai szerint a világon máshol csökkent a lelkesedés a kriptopénz iránt. 2019 június óta a Googlen ugyanis inkább csökkenő trend figyelhető meg a bitcoin szó kereséseket tekintve. Nem meglepő módon azonban Kínában a Baidu eredményei összecsengnek a világ Google Trends számaival, azaz akkor van nagyobb érdeklődés a bitcoin iránt a keresőmotorokban, amikor valami miatt a hírekben szerepel a kriptopénz.

Kínában is hírek mozgatják a bitcoin árfolyamot

A Google Trends adatait vizsgálva az utóbbi pár hétben pedig az kirajzolódott ki, hogy nagyobb az érdeklődés a ‘BTC’ szó iránt, mint a Bitcoin iránt. Érdemes erre majd a jövőben figyelni, ugyanis több kereskedési robot figyeli a keresési eredményeket és illeszti be az adatokat a stratégiába, ezért elképzelhető bizonyos szintű piaci manipuláció a közeljövőben, mely a BTC iránti érdeklődés megemelkedésére épül.

Google Trends adatok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük