A BTC, az ETH és az Altcoinok 27. heti technikai elemzése

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az egy hete közzétett legutóbbi cikkünk óta egy sávon belüli mozgást láthatunk a Bitcoinnál. Jelenleg úgy tűnik, hogy a BTC 8950 és 9400 dollár között mozog. Az ilyen típusú élettelen időszakok előbb vagy utóbb óriási emelkedéshez vagy eséshez vezethetnek.

A piacok teljes piaci kapitalizációja június 5-től július 5-ig 276 milliárd dollárról 259 milliárd dollárra csökkent, annak ellenére, hogy a BTC ugyanabban az időszakban alig 2%-ot esett.

Piaci kapitalizáció: a kriptovaluta váltóknál jegyzett érmék dollárban kifejezett teljes értéke. A tőzsdei piaci kapitalizációt nagyon könnyen kiszámíthatjuk: az árat amelyen kereskednek, megszorozzuk a társaság részvényeinek teljes számával. Ez a kriptoknál kissé eltér, mivel a számítás a forgalomban lévő összes érmének szorzata  az egyes érmének dollárban kifejezett értékével. Például a Bitcoin esetében a maximális forgalom 21 millió, ebből csak 18,4 millió érmét bányásztak ki idáig. Tehát a piaci kapitalizációt azoknak az érméknek a alapján számítják, amelyek jelenleg rendelkezésre állnak, megszorozva az általuk forgalmazott árral dollárban kifejezve.

A fenti grafikon technikai elemzése azt mutatja, hogy a támasz körülbelül 250 milliárd dollár és 252 milliárd dollár közötti, az ellenállás pedig 286 milliárd dollár, és jelenleg 259 milliárd dollár körül járunk.

Támasz –

250-252 milliárd dollár (gyenge)

238,50-240,21 milliárd dollár

225–230 milliárd dollár (semleges)

209,50-211,50 milliárd dollár – (ha megtörik, semleges)

200 milliárd dollár (erős + pszichológiai)

Ellenállás –

259-261 milliárd dollár (gyenge)

270 milliárd dollár (semleges)

286 milliárd dollár

300 milliárd dollár (erős + pszichológiai)

Visszatérve a Bitcoin elemzéséhez, volt néhány pozitív hír a PayPal azon tervéről, hogy a Kriptokat adjanak el a platformukon, de technikailag még mindig gyenge a BTC. Bár ebben az időben bármi történhet, a bikáknak óvatosnak kell lenniük a medvékkel ellentétben.

A BTC 8950 dollárnál talált támaszt egy hónap alatt, amely mostantól erős szintté vált, mivel mindig visszapattant erre a szintre. Tegnap a CME BTC árai 9125 dollárra záródtak, tehát minden olyan ár, amelyen a BTC-t holnap kereskedik rést fog jelenteni felfelé vagy lefelé.. Meg kell várnunk, hol nyitnak a CME árak hétfőn (2020. július 6.).

Erõs támogatást tapasztaltunk a 8950 USD-nál, mivel a BTC ettõl a ponttól pattant vissza, valahányszor a BTC árai estek. A fenti oldalon küzdött, hogy 9650 dollár fölé zárjon, és egy ideig ott maradjon, ami azt a benyomást kelti, hogy a Bikák jelenleg nem olyan erősek.

A BTC rövid távon medvének tűnik, mivel szinte az összes indikátor gyengeség jeleit mutatja. Vizsgáljuk meg őket egyenként:

  1. A napos RSI folyamatosan csökken a mozgó átlagán. Ha a napi RSI meghaladja a 45-ös támasztt, amint az a diagram alján látható, akkor bikás hangulatot fog jelezni, de ez még nem történt meg. Napióos RSI az ellenállás zónája alatt van.
  2. Az 55 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) gyengének látszik.

Tehát a következtetésem egyszerű, ami nem más, mint várni egy esésre a  7000-8000 dolláros szintekre technikai kitörés esetén. Bikának lenni pedig csak akkor, ha az RSI emelkedését 10000 dollár szint fölött megerősíti. Bármi ezek között nem biztonságos.

Támasz: 8910 USD, 8620 USD, 8370 USD, 8044 USD, 7720 USD (Erős támasz)

Ellenállás: 9250, 9450, 9700, 9810, 10000, 10340 dollár (Erõs ellenállás)

Az ETH elemzése

Az ETH a múlt hét óta változatlan maradt, mivel semmi sem történt az ármozgás szempontjából. Nagyon sok elvárás volt arra, hogy az ETH mozogjon a DeFi rally miatt, amelyet néhány altcoinban látunk. A kereskedők további értesítést várnak az ETH közösségtől az ETH 2.0 bevezetéséről, amely után az árak némi változása várható. Alapvetően továbbra is erős vétel, mivel a támaszi szint körül helyezkedik el. Személy szerint azt várom, hogy az ETH oldalazzon limitált esési kockázattal. Az ETH-t jelenleg 225 dollár körül kereskedik, amelynek támasza 217 dollár.

Az ETH-nak azonnali támasza van 217 dollárnál, majd 212 dollárnál. Tehát arra számíthatunk, hogy az ETH visszatér erről a szintről, ha esik. Ha felfelé fordul, akkor arra számíthatunk, hogy 249 és 254 dolláron ellenállással fog szembenézni és 284 dollár körül kemény ellenállásnak lesz kitéve.

Altcoin elemzés:

A múlt héten láttuk, hogy az altcoin rally folytatódik, de leginkább a DeFi projektekre korlátozódik. Úgy tűnik számomra, hogy az erő még mindig ott van az altcoin térben, de legyen óvatos, ha egy csomó pénzt fektetne beléjük ebben az időszakban. Úgy érzem, hogy előbb vagy utóbb lehet egy rally a magas piaci kapitalizációjú altcoinokban, mivel ez eddig nem történt meg. Csak az alacsony piaci kapitalizációjú érmék repülnek, főleg a DeFi térből.

Azok az érmék, amelyekre személyesen jó hozamokat várok a hétre:

ARDR / BTC, ALGO / BTC, SNT / BTC, MANA / BTC, STEEM / BTC

Ezek az érmék technikailag jól néznek ki, és jó hírek is jönnek ki hamarosan. 20-50% -os nyereségre számíthat ezekben az érmékben feltéve, hogy a BTC nem hajt végre drasztikus mozgásokat. 7-10% stop lossal kell rendelkeznie, hogy biztonságban legyen.

Az ezen a weboldalon biztosított információ nem minősül befektetési tanácsadásnak, pénzügyi tanácsadásnak, kereskedelmi tanácsadásnak vagy bármilyen más tanácsnak, ezért a cikk tartalmát önmagában sem szabad így kezelni. A szerző, a weboldal vagy a velük kapcsolatban álló cég nem ajánlja, hogy bármelyik kriptovalutát megvásárolja, eladja vagy tartsa. A befektetési döntések meghozatala előtt járon el kellő gondossággal és konzultáljon pénzügyi tanácsadójával.

A Guruprasad Venkatesha a b-cube.ai, a kriptovaluták kereskedelmét megkönnyítő és jövedelmezőbbé tevő, AI / ML és összetett matematikai modelleket használó francia-magyar startup társalapítója és vezérigazgatója. Első vagyonkezelő társaságát 16 éves korában alapította, később pedig sikeres exitet hajtott végre. Tovább ment a Morgan Stanley vállalatba, ahol befektetési elemzőként dolgozott, majd ezt hagyta abba, hogy a kriptovaluták világába léphessen.

Elérhető a következő közösségi média csatornákon:

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/guruprasadvenkatesha/

Twitter: https://twitter.com/GuruprasadVenk1

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.