Mit kell tudni a Tron BTT token működéséről, az ICO-ról és airdropról?

A 2018-as év az ICO-k számára felért egy katasztrófával. De nem kell, hogy ilyen legyen a 2019 is, ha a projektek hajlandóak továbblépni az ötletelési fázison és használható termékekkel és szolgáltatásokkal előrukkolni. A startupok számára az ICO forrásgyűjtés ideje lejárt, egy csinosra pingált fehér könyv már nem elég a milliókhoz. 2019-ben a felhasználók és a befektetők már működő termékeket akarnak látni. A TRON projekt és közössége az elmúlt hetekben gyűjtött momentumával akár új irányt szabhat nem csak az ICO forrásgyűjtési piacnak, de akár a teljes ökoszisztémának.

2019 lesz a TRON éve?

A vezető projektekkel – mint a Bitcoin, Ethereum és Litecoin – szemben a TRON egy relatíve előnyös pozícióból várta az újévet. A múlt júniusi 126 millió dolláros P2P fájlmegosztó BitTorrent felvásárlása után a TRON ökoszisztéma újabb nagy dobásra készül.

Az egyik ilyen nagy dobás már a nyakunkon is van, a BitTorrent TRX alapú natív tokenjének, a BTT (BitTorrent Token) tokennek a forrásgyűjtési akciójával. A fájlmegosztó még január 3-án jelentette a BTT token kibocsátását, melynek használatával a felhasználók gyorsabban tudnak tartalmakat letölteni.

Justin Sun TRON alapító a BTT tokenkibocsátást úgy jellemezte, hogy az első lépések egyike a decentralizált internet megerősítését célzó lépések sorában. A BitTorrent egyfajta kapuőr szerepét is betölti és ha jól záródik az ICO, akkor több százmillió felhasználónak jelenthet belépést a kriptopénzek világába. Hozzátette, a token segítheti a tartalomgyártókat, hogy köztes szereplők nélkül legyenek képesek megosztani a tartalmaikat.

Mi a BTT token szerepe a BitTorrent ökoszisztémában?

Sokan tették fel a kérdés, vajon van-e értelme a kibocsátásnak a jelen piaci körülmények között. Sokan azzal támadták Sun-t, hogy egy olyan tokent bocsát ki a BTT token formájában, melyre abszolút nem lesz szüksége senkinek és az egyetlen cél, hogy így pótolja a TRON hiányos költségvetését.

Sun ezzel szemben pozitívan tekint a BTT token szereplése elé.

Sun január 8-án tweetelte világgá a BTT token fehér könyvét és az alapján egy fő felhasználási területet lehet megkülönböztetni.

A BTT token a TRON hálózaton fut és segítségével a BitTorrent userek képesek lesznek magasabb torrentletöltési sebességet vásárolni. Elviekben a token nem fogja megbontani a fájlmegosztó oldal alapvető dinamikáját.

Pillanatnyilag bárki képes torrentfájlokat letölteni a BitTorrent és az uTorrent segítségével és a token bevezetése után a szolgáltatás ugyanúgy ingyenes lesz. Az egyetlen különbség az lesz, hogy a tokent ösztönzőként lehet használni arra, hogy a felhasználók több adatot osszanak meg a kliensen és így növelhessék a peer letöltési sebességet.

Lényegében nem jelent többet, hogy opcionálisan azok akik magasabb letöltési sebességet szeretnének, azok BTT tokennel jutalmazhatják azokat, akik adatot osztanak meg az interneten. Az ösztönző mechanizmus bevezetésével emelkedhet a torrentfájlok átlagos letöltési sebessége és gyorsasága ami kollektív előnyként csapódhat le a torrentezők körében.

BTT airdrop és a támogató tőzsdék

A BTT ICO indulásával együttesen a BitTorrent csapat bejelentette a BTT token airdrop-ot a TRON (TRX) tulajdonosoknak.

A BitTorrent Alapítvány első airdropja a TRX tulajdonosoknak február 11-én lesz. valamikor a TRX blokklánc 6.6 milliomodik blokkmagasságnál. Az első airdrop során 1.1 százalékát a teljes 10 890 000 000 BTT token kínálatnak fogják szétosztani a TRX tulajdonosok között.

A hivatalos átváltási árfolyam 1 TRX = 0.11 BTT lesz, de a végső érték változhat a TRX blokkjutalom és érmeégetés miatt.

Már most is szép számmal jelezték a tőzsdék, hogy támogatják az airdropot: OKEx, Binance, Huobi, WazirX és Koinex állt ki a projekt mellet.

Bitcoin, Ethereum, Litecoin adásvétel gyorsan és biztonságosan. Vedd a saját kezedbe a pénzügyi függetlenséged.

Mit mondanak a szkeptikusok?

A TRON karizmatikus vezetőjét Justin Sunt gyakran a multimilliárdos Jack Ma-hoz hasonlítják. Sun a kínai Hupan Egyetemen végzett, amit az Alibaba vezető Ma alapított és sokan ezért a mogul protezsáltjának tartják. Miután végzett, Sun azonnal a blokklánc technológia világában találta magát és megalapította az 1.9 milliárd dolláros TRON birodalmat.

A már Ripple Twitter-trollokhoz hasonló TRX-hívők ellenére rengeteg szkeptikus is van a  projekt kapcsán. Január 21-én a Cornell Egyetemen tanító Emin Gun Sirer elutasította azon állításokat, hogy a TRON rendelkezne a legnagyobb blokklánc alapú operációs rendszerrel a világon. Sirer szerint a TRON nem operációs rendszer. Sőt, hozzátette, a blokklánc operációs rendszernek nevezett platform egy “kínos káosz.”

Az Ethereum társalapító Vitalik Buterin is osztja véleményét és nem az első összeszólalkozása Sunnal. Még decemberben Justin egy neki címzett tweetjében osztotta ki és nevezte olyan személynek, “akire nem érdemes figyelni”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük