Jack Ma: különös figyelmet fordítok a blokklánc és bitcoinra egy pénzmentes társadalom érdekében

Jack Ma az Alibaba vezetője és a 150 milliárd dolláros kínai pénzügyi konglomerátum, az Ant Financial vezetője egy friss beszédben kiállt a bitcoin és blokklánc mellett mivel azok hozzájárulhatnak egy pénzmentes társadalom kialakításához.

Ugyan Ma nem tekinthető szakértőnek a bitcoin és altcoinok tekintetében, de hozzátette, a blokklánc technológia egy olyan technológia, mellyel pénzmentes (papírpénz-mentes) társadalmat tudunk kialakítani.

Kína már nincs messze a pénzmentes társadalomtól

A kínai társadalom elenyésző része használ készpénzt vagy bankkártyát hogy árut vásároljon, vagy a munkájáért cserébe, vagy a számlák befizetésére. Kínában minden a fizetési szolgáltatókról szól ahol az Ant Financial 60 milliárd dollár értékű Alipay-e dominálj a terepet.

pénzmentes

Az NFC technológiás okostelefonok segítségével egy érintéssel lehet kávét venni a PoS termináloknál, vagy a havi fizetést megkapni anélkül, hogy várni kellene akár egy napot is az utalásra vagy a lassú banki szolgáltatásokra.

“Különleges figyelmet fordítok a pénzmentes társadalomra és blokklánc technológiára. Az én és az Alibaba célja, hogy a világot készpénzmentes társadalommá tegyük. A társadalom bárkit egyenlővé tud tenni, bárki elérheti a pénzt amire szüksége van, vagy meggyőződhet róla hogy fenntartható és átlátható. Utálom a korrupciót. Ha nincs lehetőségem az rendben van. De azt sem akarom hogy valaki piszkos úton elvegye előlem a lehetőséget. Ezért akarunk pénzmentes társadalmat.”

Ray Chan az Ant Financial alelnöke elmondta, a vállalat termékei a millenárisoknak és az új-generáció felhasználóinka lettek kitalálva, azoknak akik el szeretnének mozdulni a hagyományos fizetési megoldásoktól egy sokkal hatékonyabb és kifinomultabb pénzügyi hálózat felé.

“Amikor új termékekről beszélünk, akkor ennek az érának fejlesszük, egy olyannak ahol a fiatalok váltak a fő mozgatórugóivá a társadalomnak,” magyarázta Chan.

A beszéde alatt Ma kihangsúlyozta, nem mondott le a bitcoinról mint értékőrző. Ugyanakkor azt még nem tudta eldönteni hogy a bitcoin hoz-e értéket a társadalomnak mint konszenzusos blokklánc-alapú fizetőeszköz.

Ma elmagyarázta:

“Bitcoin, a dolog amit tudni szeretnék, hogy milyen értékben, milyen dolgokat a társadalomnak hozni. A bitcoin mögött, a technológia maga nagyon nagyon erőteljes.”

Blokklánc technológia mint adatfeldolgozó platform

Pillanatnyilag a világ legnagyobb pénzügyi hálózatai központi adatbázisokra hagyatkoznak a fiat pénzutalások és digitális eszközök transzferjának rögzítésekor.

Jack Ma a blokklánc technológiát mint decentralizált számítási rendszer képzeli el, hasonlóan az Ethereumhoz. Az Ethereum hálózat segítségével vállalkozásokat lehet létrehozni a blokkláncokon, mint például decentralizált alkalmazásokat (dApps) és tokeneket az ERC20 szabvány alapján.

A blokkláncok ösztönző – lévén szó nem centralizált hálózatok – rendszerei a kriptopénzek mely segítségével büntethető a káros viselkedés és megjutalmazhatóak a hasznos szereplők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük