Bulgária őrzi a világ legnagyobb digitális aranytartalékát

Bulgária 200 000 bitcoint tárol digitális páncélszekrényeiben, hardvertárcáin és merevlemezein, amit még 2017 májusában foglalt le egy bűnszövetkezettől.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

1.4 milliárd euróra rúg Bulgária bitcoin tartaléka

“Több mint 200 000 bitcoin (500 millió USD) van a bolgár hatóságok kezében,” áll egy akkori közleményben:

Megállapítást nyert, hogy a szervezett bűnözési csoport tagjai a jogellenes tevékenységekből származó pénzeiket bitcoinba fektették, mintegy 200 000 BTC körül.

Hogy pontosan hogy került a bolgár hatóságok kezébe a digitális arany, azt nem részletezi a jelentés, de az még kiderül:

A hatóságok több mint 100 címet, gyanúsítottat és járművet kutattak át. Nagy mennyiségű készpénzt, berendezéseket, kommunikációs eszközöket, számítógépeket, táblagépeket, banki dokumentumokat stb. foglaltak le, valamint letartóztattak 23 főt, köztük 5 bolgár vámtisztviselőt.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

A privát kulcsok valószínűleg az egyik számítógépen pihentek, ám a bolgár hatóságok nem kívánják felfedni a hozzájuk tartozó nyilvános kulcsokat.

A bitcoin rich list alapján egyetlen tárcában hever 120 000 bitcoin, de az bizonyítottan egy tőzsdének, a Bittrexnek a hidegtárcája, szóval feltételezhetően a 200 000 BTC-t több tucat, ha nem több száz, tárcán őrzik.

Mivel a bejelentés 2017 májusában történt, a hatóságok 213 519 bitcoin cashhel és más forkcoinnal is rendelkeznek, még tovább emelve a jelenleg 1.4 milliárd euró értékű bolgár digitális aranytartalékát.

Összehasonlításképp a Magyar Nemzeti Bank mintegy 31.5 tonna (130 millió dollár) aranytartalékkal rendelkezik.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.