Új kriptotőzsde került a top 3 közé

A Binance hanyatlása miatt a ByBit piaci részesedése felülmúlja már a Coinbase részesedését is.

A Bybit a második legnagyobb kriptotőzsde lett

A világ második legnagyobb kriptotőzsdéje lett a Bybit, míg a legnagyobb kriptotőzsde, a Binance a korábbi szabályozási problémák miatt veszített némi piaci részesedést.

A Bybit a Coinbaset váltotta le, amely a világ második legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje volt eddig a forgalom alapján.

A Kaiko június 25-i jelentése szerint az utóbbi időszak kereskedésének felfutását követően a Bybit a második legnagyobb központi kriptotőzsde (CEX) lett a kereskedési volumen alapján. A jelentés így szólt:

„Október óta a Bybit tőzsde piaci részesedése 8%-ról 16%-ra nőtt, márciusban megelőzte a Coinbaset, és a Binance után a második legnagyobb kritpotőzsde lett a piacon.”

legnagyobb kriptotőzsdék piaci részesedése

CEX piaci részesedése a mennyiségben. Forrás: Kaiko

Ugyanebben az időszakban a Coinbase piaci részesedése csak 1%-kal nőtt annak ellenére, hogy javult a nyereség és a bevétel is.

A Bybit egyre nagyobb teret nyer, mivel a Binance veszít piaci részesedéséből

A Bybit növekvő piaci részesedése részben a Binance korábbi szabályozási problémáinak tudható be, amelyek miatt a világ legnagyobb kriptotőzsdéje elveszítette dominanciáját az iparág felett.

Mivel a Bybit piaci részesedése több mint 8%-kal nőtt az elmúlt nyolc hónapban, a Binance veszítette a legnagyobbat az ügyfélkörét tekintve.

Október óta a Binance dominanciája 60%-ról 54%-ra esett, ami 6%-os csökkenést jelent, ami részben a tőzsde szabályozási küzdelmeinek tudható be. Kaiko szerint ez arra utalhat, hogy a Bybit profitált legjobban a Binance szabályozási problémáiból.

2023. november 21-én amerikai tisztviselők 4,3 milliárd dolláros egyezséget jelentettek be a Binance kriptotőzsdével szemben a pénzmosás elleni szabályok megsértések miatt. Ez az Egyesült Államok történetének egyik legjelentősebb büntetési tétele – amit kriptovállalatra szabtak ki.

2023 júniusában a SEC beperelte a Coinbase és a Binance tőzsdét is az értékpapír törvények állítólagos megsértése miatt. A Binance elleni perben a SEC azt állította, hogy a cég és alapítója, Changpeng Zhao több milliárd felhasználó pénzeszközét tulajdonította el.

A kezdeti vádak ellenére nem volt bizonyíték a felhasználói alapokkal való visszaélésére. A Binance továbbra is a világ legnagyobb kriptotőzsdéje a kereskedési volumen alapján.