Canaan megoldása a bányászok árfolyam kockázata ellen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bányászhardver gyártó Canaan új megoldást kínál a kriptopénzek bányászatánál felmerülő árfolyam kockázatra.

A már a Nasdaq tőzsdén is jegyzett bányászhardver gyártó Canaan összeállt pár kifejezetten a pénzügyi piacok likviditási problémáira megoldást nyújtó vállalattal, hogy az ügyfeleinek megoldja az örökös fejtörést: az árfolyam kockázat problémáját.

A GSR cég likviditást nyújt a digitális eszközök piacán, amely mostantól külön a bányászatból származó kriptopénz jövedelem kapcsán felmerülő kockázatokat kezelő pénzügyi terméket nyújt a Canaan ügyfeleinek. A csereügyletek és strukturált derivatív termékek januártól lesznek elérhetőek.

A célirányosan kidolgozott pénzügyi ügyletek fedezik a bitcoin árfolyamából, a bányászati nehézségi fok változásából valamint az elektromosság és az eszközök árfolyam változásából eredő kockázatokat.

“A kriptopénz iparág bármely más üzleti vonallal összehasonlítva, sokkal változékonyabb szektor, emiatt rengeteg piaci szereplő kevésbé vagy egyáltalán nincs védve a nem kívánt árfolyam mozgással szemben. A bányászok a digitális eszközök piacának alapkövei ezért feltétlenül szükséges, hogy a jövőbeli bevételeiket is tervezni tudják.” – nyilatkozott Christian Gil a GSR alapítója a sajtóközleményben.

A hagyományos piacok mindennapi életéhez hozzátartoznak a fedezeti ügyletek. A nagyobb vállalatok, amelyek külföldi devizában szerzik a jövedelmük egy részét, mind rendelkeznek az árfolyam kedvezőtlen változása ellen megfelelő fedezeti programmal.

banner

Jövőre közel 3 milliárd dollárnyi kriptopénzt fognak a bányászok kibányászni, mellyel még mindig kis piacnak számít a szektor a teljes árupiachoz képest. Azonban a szereplők száma és ezzel a kockázati kitettség is folyamatosan nő, emiatt a fedezeti ügyletek iránt egyre nagyobb igény jelentkezik a bányászok részéről.

Ahogy az iparág egyre érettebbé válik, a fedezeti ügyletek feltehetően szerves részei lesznek a bányászok mindennapjainak.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.