Capgemini jelentés: a gazdagok még gazdagabbá váltak és nem rendelkeznek elég információval a kriptopénzeket illetően

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Capgemini World Wealth Report 2018-ból kiderül az a nem meglepő tény, hogy a gazdagok még gazdagabbá válnak, és kiderül az is, hogy bár van érdeklődés, de még ennyi pénzzel rendelkezve sem mernek a kriptopénzek közelébe menni. A Capgemini jelentés szerint az ok az, hogy a világ 1%-ának kétharmada nem rendelkezik elegendő információkkal.

Óvatosak a gazdagok vagyonkezelői

A napokban publikált jelentés szerint a nagy vagyonnal rendelkezők (HNWI), akik legalább 1 millió dollárral rendelkeznek a fő befektetéseken kívül, nem kapnak elegendő információt a kriptopénzes befektetési lehetőségekről. A Capgemini jelentésben ez áll:

“A kriptopénzek globális szintű figyelmet kaptak 2017-ben, azonban a vagyonkezelési tevékenység iparága továbbra is óvatos.”

A számok azt mutatják, hogy a milliomosok 29%-a komoly érdeklődést tanúsít a kriptopénzek vásárlása és tartása iránt, 27%-a egyelőre vacilál, hogy mit is tegyen, 44%-uk pedig nemigen foglalkozik az új pénznemekkel. Összesen tehát a gazdagok 56%-a lehet potenciális kriptopénz befektető a jövőben, azonban a jelentésből az is kiderül, hogy a milliomosok mindösszesen egyharmada kapott információkat a vagyonkezelőiktől. A statisztikák azt sugallják, hogy a vagyonkezelők vagy továbbra is óvatosak a kriptopénzes befektetésekkel és termékekkel kapcsolatban, vagy ők maguk nem eléggé informáltak ezügyben.

Forrás: WorldWealthReport

A Capgemini arra a következtetésre jutott, hogy a szabályozás bizonytalan állapota és az elővigyázatosság miatt nem kapnak egyelőre nagyobb szerepet a kriptopénzek a gazdagok körében, hozzátéve:

“A fiatalabb vagyonosok információk iránti érdeklődése vélhetően arra fogja kényszeríteni a vagyonkezelő vállalkozásokat, hogy az elkövetkezendő hónapokban legalább egy nézőpontot fejlesszenek ki és kínáljanak fel.”

2018 áprilisában a Credit Suisse közzétett egy becslést, amely szerint a világ egy százaléka immár több mint a felét birtokolja a globális gazdagságnak és ez az arány akár kétharmaddá is válhat 2030-ra. A gazdagok tehát valóban egyre gazdagabbá válnak és jelentős hányaduk érdeklődik a kriptopénzes befektetésben, ami azt jelentheti, hogy az eddig befektetett 291 milliárd dollár csak a kezdet. Az idei év februárjában a Kraken váltó vezérigazgatója, Jesse Powell azt jósolta, hogy a kriptopénzek teljes piaci értéke 1 billió dollár lehet.

Borítókép forrása: StaticNews

Szici

"Let’s try to secure everything" - Nick Szabo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.