Az eBayen már 99000 dollárt is elkérnek 1 bitcoinért


A gond csak az, hogy egy fizikai bitcoinról (BTC) van szó, amit július 1-én listáztak az adokveszek portálon.

Az eladó szerint a bitcoin egy “kötelező darab a gyűjtőknek” és 2011-ben még Casascius (eredeti honlap itt) felhasználó készítette rézből.

A listázás szerint a BTC egy bitcoint is rejt (árfolyam 21:33-kor ~11500 dolláron tanyázik), amit még nem kértek ki és a pecsét se sérült rajta.

Megvásárolni kriptóért vagy készpénzért lehet és az eladó szerint akár egy házra is becserélné, viszont kocsira vagy hajókra semmiképp.

A képen látható érme 25 bitcoint tartalmaz. | Wikipédia

Az eladó szerint még 2012-ben vette és eddig a széfjében pihent hozzátéve: “Már csak pár száz van az EGÉSZ világon.”

A Casascius (aki egyébként továbbra is aktív a bitcointalk fórumon) bitcoinok a korai bitcoinisták ‘találmánya’ és egy fizikai bitcoin érme mellett valódi digitális bitcoin értéket is rejt. Casascius 2013 novemberben felhagyott a fizikai érmék értékesítésével.

A privát kulcsot a fizikai coin belseje rejti egy apró kis kártyán, amin a hologram azonnal jelzi, ha valaki hozzányúlt.

Egy Casascius érmék nyomonkövetésére specializálódott oldal szerint 15 586 ilyen fizikai érmét hoztak létre ami 1 igazi BTC-t is tartalmaz és állítólag mindössze 4 651 érmét bontottak fel.

Furcsa bitcoinos listázások már korábban is feltűntek az eBayen. Múlt év márciusban például egy ICO startup tulajdonosa 60 000 dollárért akart megszabadulni a projektjétől.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.