Németország is nyit jövő a technológiájára: a CDU – CSU koalíció blokkláncosítaná a közszolgáltatásokat

Németországban a CDU – CSU kormánykoalíció terve, hogy integrálja a blokklánc technológiát a közszolgáltatásokba.

A kereszténydemokrata kormánykoalíció jelentése szerint a blokkláncokat a közszférában az adminisztratív, elektronikus orvosi nyilvántartás, dokumentum hitelesítés és ügyféladat regisztráció terén alkalmaznák.

A CDU – CSU egyben egy újfajta vállalkozási forma bevezetését is kezdeményezi, ami mögött egy alternatív kereskedelmi nyilvántartás állna és segítségével digitálisan, kriptográfiailag lehetne azonosítani a vállalkozásokat. A rendszer használatára speciálisan kiképzett jegyzőket alkalmaznának.

A kormánykoalíció még ennél is tovább menne és a Nadine Schön által vezetett blokklánc szakértői bizottság nem zárja ki egy nemzeti kriptopénz bevezetését sem.

A kriptopénz stabilcoin formájában, mint e-euró jönne és a központi bank felügyelete alá tartozna. Az e-eurókat a lakossági bankok, mint letéti követelések használnák, áll a jelentésben.

Az Európai Központi Bank (EKB) egyelőre nem véleményezte Európa motorjának titulált Németországot vezető CDU – CSU koalíció felvetését, bár egy szóvivő a Dow Jones Newsnak elmondta, az EKB nem kezeli a központi banki digitális pénzeket járható útnak.

A CDU – CSU parlamenti csoport kezdeményezése ha nemzeti szinten nem, de szövetségi tartományi szinten éreztetheti hatását, mivel a szövetségi kormányok ez évben tervezik elfogadni blokklánc stratégiájukat. Korábban a koalíciós partnerek jóval ellenségesebb attitűdöt tanúsítottak a blokkláncokkal és a Bitcoinnal szemben mint az alternatív FDP párt.

Ne hagyd magad átverni! Kérdezz és informálódj a kriptókról a BitcoinBázison!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.