Changpeng Zhao két hónap után ismét posztolt a közösségi médiában

A Binance volt vezérigazgatója két hónap után megtörte a csendet az X-en, amikor pénteken boldog kínai újévet kívánt a követőinek.

Az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) 2023 novemberében a Binance-t az Egyesült Államok pénzmosás elleni törvényeinek megszegésével vádolta meg. A Binance beleegyezett, hogy 4,3 milliárd dollár bírságot fizet, a vállalat vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) pedig lemondott és bűnösnek vallotta magát abban a vádban, hogy a Binance nem működtetett hatékony pénzmosás elleni programot.

Bár CZ a történtek után is viszonylag aktív maradt a közösségi médiában, 2023 decembere óta egyáltalán nem posztolt. A tőzsde alapítója azonban újra felbukkant az X-en, és boldog kínai újévet kívánt mindenkinek a február 10-ei ünnep előtt, ezzel is fellelkesítve támogatóit.

Pozitívan fogadták a követők CZ bejegyzését

A CZ bejegyzésére érkezett reakciók többnyire pozitívak voltak, sokan kívántak neki boldog új évet. A “doncrypto” nevű kriptoinfluenszer például megkérdezte CZ-t, hogy “mikor jössz vissza??”, míg az AltCryptoTalk vezérigazgatója, Sjuul annyit fűzött hozzá Zhao posztjához, hogy “nagyon hiányoztál nekünk.”

Érdemes megjegyezni, hogy 2023 novemberében CZ bűnösnek vallotta magát abban a vádpontban, hogy nem vették elég szigorúan az amerikai pénzmosás elleni törvények betartását. Zhao 175 millió dolláros óvadékot fizetett, hogy a február 23-i ítélethirdetése előtt szabadlábra helyezzék.

Azonban 2023 decemberében egy szövetségi bíró úgy döntött, hogy Changpeng Zhao nem nyújtott be meggyőző “bizonyítékot” arra vonatkozóan, hogy hajlandó visszatérni az ítélethirdetésre az USA-ba. Következésképpen a bíró elrendelte, hogy az Egyesült Államokban maradjon, hivatkozva jelentős vagyonára és amerikai kapcsolatainak hiányára.

Abban az időszakban CZ még aktív volt az X-en, különböző üzeneteket posztolt, többek között a sztoicizmusról, a biotechnológiai kutatásokról, valamint az egészségének és étrendjének javításáról. Ezek a posztok azonban december 9-én véget értek, egy olyan bejegyzéssel, amelyben köszönetet mondott a támogatásért a jogi problémák közepette.