El akarod dönteni, hogy ki legyen a kezdő 11-ben? Ennél a ciprusi csapatnál megteheted

Minden focidrukker a szíve mélyén pontosan tudja: ha ő választotta volna a kezdő tizenegyet, akkor garantáltan nyert volna a csapat. Ezt a ciprusi Apollon FC labdarúgócsapat rajongói most a gyakorlatban is kipróbálhatták a csapat APL fan tokenje és a Socios platform segítségével.

Vegyél APL fan tokent, és máris te válogathatod össze a csapatot!

A ciprusi első divízióban játszó Apollon FC történelmet írt – még úgy is, hogy csak egy barátságos mérkőzést játszottak az Aris Limassol ellen. A Tsirio Stadionban lejátszott meccs volt ugyanis az első alkalom, amikor maguk a rajongók választhatták ki azt a 11 játékost, akik a fűre léptek; sőt, még azt is ők dönthették el, hogy milyen formációban álljanak fel.

Az akciót a csapat a $APL fan token és a Socios.com oldal segítségével vitte véghez. A Sociosról és a fan tokenekről már többször írtunk korábban is, hiszen ezek a legnagyobb európai futballkluboknál is nagyon elterjedtté váltak az utóbbi néhány évben. (Többek között használja már őket a Barcelona, a Juventus és számos angol csapat is). Ezek a fan tokenek elsősorban a rajongói aktivitást hivatottak növelni. Eddig azonban csak sokkal kisebb kérdésekben kérték ki a szurkolók véleményét, például, hogy milyen rajz kerüljön az öltözőbe vagy milyen legyen az új logó.

El akarod dönteni, hogy melyik játékos legyen a kezdő 11-ben? Ennél a ciprusi csapatnál megteheted az APL fan token segítségével

Forrás: @APOLLONOFFICIAL Twitter

Azok az Apollon FC rajongók, akik vásároltak korábban $APL fan tokent, most a Socios oldalán keresztül adhatták le a voksukat a játékosokra és a felállásra. A szavazók 65%-a választotta a sikeres 4-2-3-1 felállást, de a csatárok megválasztásával is betaláltak a rajongók. A négy választott játékos közül három már az első félidőben betalált.

A 6-0-ra megnyert meccs után Sofronis Avgousti vezetőedző is elégedett volt az akció sikerével. „Futballklubként nagyon fontosnak tartjuk, hogy kapcsolatot alakítsunk ki a rajongókkal, és hogy a lehető legjobb módon képviseljük őket. Meg akarjuk adni nekik a lehetőséget, hogy segítsenek engem és a csapat többi részét is a választásukkal. Remélhetőleg értékelni fogják, hogy adunk a véleményükre.”

A sikeres meccs az APL fan token árfolyamára is jó hatással volt. A Socios oldala szerint a mérkőzés alatt 13%-kal növekedett a token ára.