A Circle bitcoin kereskedési tevékenysége bezár

A Circle bitcoin kereskedési tevékenysége bezár,  bitcoin tőzsde kereskedés helyett a blokkláncra fókuszál.

Európa egyik legnagyobb bitcoin startupja hivatalosan is bejelentette, hogy megszünteti a bitcoin kereskedési szolgáltatását. A tőzsdei szolgáltatások helyett blokklánc alapú átutalásokra és üzenetküldő applikációkra szeretne fókuszálni.

A Circle bitcoin kereskedési tevékenysége bezár

Nincs több bitcoin adás-vétel a Circlen átA cég bitcoin kereskedéssel kapcsolatos szolgáltatások mellett bitcoin pénztárcát és pénz átutalási lehetőséget is nyújt az ügyfeleinek. Mostantól azonban a bitcoin kereskedés kikerül a szolgáltatások közül. Minden ügyfél kiveheti a Circlenél tárolt pénzösszegeit és egy másik bitcoin pénztárcára utalhatja a bitcoinokat.

A cég már régóta foglalkozik blokklánc alapú szolgáltatásokkal így nem teljesen meglepő a váltás. Bár néhány felhasználót váratlanul érinthet, hogy a Circle kereskedési tevékenysége bezár, a cég fő tevékenysége már régóta nem kizárólagosan a bitcoin tőzsdei szolgáltatás volt.

A meglévő ügyfeleket segítik a bitcoinok átutalásában

Azok a felhasználók, akik még tartanak bitcoint a Circlenél, átválthatják a kriptopénzüket bármely támogatott nagyobb pénznemre. Amint ez megtörtént az átváltott összegeket átutalhatják bankszámlára vagy bankkártyára is. A bitcoin összegek egy az egyben átutalhatók egy másik szolgáltató bitcoin pénztárcájára is, ha az ügyfelek inkább ezt a lehetőséget választanák. Egyelőre lehetőség van a bitcoin pénztárca használatára, kérdéses azonban, hogy ezt a szolgáltatást meddig tartja fenn a cég.

Érdekes, hogy a Circle épp a Coinbase felé irányítja a felhasználóit, hiszen a Coinbase épp a hatóságokkal küzd, akik a felhasználók adatait követelik rajtuk. Rajtuk kivűl azonban sok másik lehetőség is van bitcoin adás-vételre és rengeteg bitcoin pénztárca érhető már el a piacon. Így a felhasználóknak van választási lehetőségük.

Circle új szolgáltatást fejlesztAz ügyfeleiknek az alábbi közleményt adták ki a support oldalon:

“Sokkal inkább közösségivé szeretnénk tenni a fizetési szolgáltatásokat. Ezért a jövőben inkább a blokklánc technológiában merülünk el, és nem a bitcoin kereskedelmében.”

A cég egy blog postban jelentette be új termékét, a közösségi átutaláson és üzenetküldésen alapuló Spark szolgáltatást. Az új applikáció terveik szerint leegyszerűsíti majd az átutalást és közösségi élménnyé emeli azt.

A CoinCash.eu magyar bitcoin váltó kriptó - kriptó direkt kereskedést vezetett be. Próbáld ki!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.