A Circle bitcoin kereskedési tevékenysége bezár

A Circle bitcoin kereskedési tevékenysége bezár,  bitcoin tőzsde kereskedés helyett a blokkláncra fókuszál.

Európa egyik legnagyobb bitcoin startupja hivatalosan is bejelentette, hogy megszünteti a bitcoin kereskedési szolgáltatását. A tőzsdei szolgáltatások helyett blokklánc alapú átutalásokra és üzenetküldő applikációkra szeretne fókuszálni.

A Circle bitcoin kereskedési tevékenysége bezár

Nincs több bitcoin adás-vétel a Circlen átA cég bitcoin kereskedéssel kapcsolatos szolgáltatások mellett bitcoin pénztárcát és pénz átutalási lehetőséget is nyújt az ügyfeleinek. Mostantól azonban a bitcoin kereskedés kikerül a szolgáltatások közül. Minden ügyfél kiveheti a Circlenél tárolt pénzösszegeit és egy másik bitcoin pénztárcára utalhatja a bitcoinokat.

A cég már régóta foglalkozik blokklánc alapú szolgáltatásokkal így nem teljesen meglepő a váltás. Bár néhány felhasználót váratlanul érinthet, hogy a Circle kereskedési tevékenysége bezár, a cég fő tevékenysége már régóta nem kizárólagosan a bitcoin tőzsdei szolgáltatás volt.

A meglévő ügyfeleket segítik a bitcoinok átutalásában

Azok a felhasználók, akik még tartanak bitcoint a Circlenél, átválthatják a kriptopénzüket bármely támogatott nagyobb pénznemre. Amint ez megtörtént az átváltott összegeket átutalhatják bankszámlára vagy bankkártyára is. A bitcoin összegek egy az egyben átutalhatók egy másik szolgáltató bitcoin pénztárcájára is, ha az ügyfelek inkább ezt a lehetőséget választanák. Egyelőre lehetőség van a bitcoin pénztárca használatára, kérdéses azonban, hogy ezt a szolgáltatást meddig tartja fenn a cég.

Érdekes, hogy a Circle épp a Coinbase felé irányítja a felhasználóit, hiszen a Coinbase épp a hatóságokkal küzd, akik a felhasználók adatait követelik rajtuk. Rajtuk kivűl azonban sok másik lehetőség is van bitcoin adás-vételre és rengeteg bitcoin pénztárca érhető már el a piacon. Így a felhasználóknak van választási lehetőségük.

Circle új szolgáltatást fejlesztAz ügyfeleiknek az alábbi közleményt adták ki a support oldalon:

“Sokkal inkább közösségivé szeretnénk tenni a fizetési szolgáltatásokat. Ezért a jövőben inkább a blokklánc technológiában merülünk el, és nem a bitcoin kereskedelmében.”

A cég egy blog postban jelentette be új termékét, a közösségi átutaláson és üzenetküldésen alapuló Spark szolgáltatást. Az új applikáció terveik szerint leegyszerűsíti majd az átutalást és közösségi élménnyé emeli azt.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.