A CME tőzsdén bitcoin határidős termékkel lehet majd kereskedni

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A világ vezető származtatott termék piacán, a CME tőzsdén bitcoin határidős termékkel is lehet majd kereskedni. Az új termék egy teljesen új befektetői csoport számára nyithatja meg a kriptopénz kereskedést.

Új bitcoin határidős termék a piaci igényei miatt

Egyre több pénz áramlik a kriptogazdaságbaAz új derivatíva készpénz alapon kerül majd elszámolásra, alapja pedig a CME Bitcoin Referencia Ráta (BRR), melyet minden nap közöl a tőzsde. A bitcoin határidős ügylet révén lehetőség nyílik tőzsdei keretek között a bitcoin jövőbeli árfolyamára ügyleteket kötni. A termék várhatóan az év végén vagy jövő év elején lesz elérhető, attól függően, hogy a szabályozó hatóság mikor engedélyezi a kereskedést.

A CME Csoport ügyvezetője, Terry Duffy nyilatkozatában kiemelte, hogy a növekvő érdeklődés miatt vezetik be az új terméket a tőzsdén.

banner

“Mivel egyre nő az ügyfeleink felől az érdeklődés a kriptopénz piacok iránt, ezért úgy döntöttünk, hogy bevezetjük a bitcoin határidős termékeket. A világ legnagyobb szabályozott forex piacaként, a CME Csoport számára természetes lépés, hogy bevezesse ezt az új pénzügyi terméket. Mindamellett célunk, hogy befektetőink számára kellő mértékű átláthatóságot és kockázatkezelést tudjunk nyújtani.”

CME tőzsdén bitcoin árjegyzés eddig is volt


BitBay - Exchange Digital Currencies
2016 novembere óta a CME a Crypto Facilities céggel együttműködve számítja és teszi közzé a Bitcoin Referencia Rátát (BRR). A BRR a legnagyobb kriptopénz tőzsdék által közölt árfolyamot aggregálja és megmutatja a bitcoin dollárban kifejezett értékét minden nap londoni idő szerint délután 4 órakor. A referencia ráta kiszámítása ugyanúgy zajlik, mint bármely hivatalos viszonyítása alapként kezelt ráta esetében. A számításhoz a Bitstamp, a GDAX, az itBit és Kraken által közölt árfolyam adatokat használják.

Az elmúlt egy év során a BRR bebizonyította, hogy megbízhatóan használható a globális bitcoin-dollár keresztárfolyam nyomon követésére. Ezért irányadó rátaként használható lesz majd a továbbiakban különböző pénzügyi intézmények, kereskedő és adatszolgáltató cégek számára is világszerte.

Bitcoin árfolyam

A bitcoin derivatívák egyre nagyobb elterjedése egy újabb fontos lépés a kriptopénzek pénzügyi termékként való elfogadásának folyamatában. Azzal, hogy egy szabályozott piac felveszi a termék palettájára a kriptopénz alapú származtatott termékeket megnyitja a lehetőséget azok előtt az intézményi befektetők előtt is, akik csak ilyen piacokon kereskednek. A hír hatására nem meglepő módon egy nagyobb ugrással reagált a bitcoin árfolyama.

CFD típusú bitcoin kereskedelem egyébként elérhető többek között a Bitfinex, Bitmex váltóknál, illetve az Admiral Markets brókernél is, akikkel közösen a jövő héten egy nagyszabású kriptopénz konferenciát szervezünk a Boscoloban.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.